Maatschappelijke projecten maken kans op een extra stimulans

De Rabobank wil bijdragen aan de ontwikkeling van Amsterdam Nieuw-West. De bank roept daarom inwoners, verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties op om projecten in te dienen voor een extra stimulans uit het Coöperatiefonds.

Als coöperatieve bank heeft Rabobank Amsterdam geen aandeelhouders die uit de winst een dividend verwachten. De bank heeft leden.

Piet Stolp

Piet Stolp, directeur Rabobank Amsterdam Markt Nieuw-West

En samen met deze leden geeft de Rabobank een deel van haar winst terug aan de samenleving. Voor het project ‘Rabobank stimuleert Amsterdam Nieuw-West’ is de bank op zoek naar projecten die bijdragen aan de sociale, economische, culturele of duurzame ontwikkeling van het gebied.

Rabobank Amsterdam draagt bij aan de ontwikkeling van de stad. De bank wil hiertoe de verbindingen versterken tussen Amsterdammers, bedrijven, overheid en maatschappelijke organisaties. “De aanpak vindt plaats op stadsdeelniveau”,

legt Piet Stolp, directeur Rabobank Amsterdam Markt Nieuw-West, uit. Het werkgebied van de Rabobank in Nieuw-West is heel divers. “Het is een stadsdeel met meer dan 140 nationaliteiten en een relatief jonge bevolking. Sociale verbinding en participatie zijn dan ook belangrijke speerpunten.”, aldus Stolp. Naast het stadsdeel Nieuw-West behoren tot het werkgebied: Badhoevedorp, Halfweg, Zwanenburg, Boesingheliede en Lijnden.

Door een filmpje te uploaden via www.cooperatiefondsrabobankamsterdam.nl kunnen projecten in aanmerking komen voor een donatie van maximaal 7.500 euro. Iedereen kan meestemmen via de website om de nominaties te bepalen. Tijdens de finale op 28 november verdelen de leden van de bank het prijzengeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.