Maar liefst 500 uur tennis tijdens clubkampioenschappen TVB

Van 25 augustus tot 8 september zijn bij tennisvereniging Badhoevedorp de Consolid senioren clubkampioenschappen gespeeld. Maar liefst 259 deelnemers hebben in 24 categorieën gestreden om de lokale eer en roem. In totaal is gedurende 2 weken zo´n 500 uur getennist in de categorieën 3 tot en met 8, in zowel het enkel- en dubbelspel.  Dankzij het prachtige nazomerweer en de uitstekende organisatie kan worden teruggekeken op een succesvol clubtoernooi van Tennisvereniging Badhoevedorp aan de Snelliuslaan.

Finalisten TV Badhoevedorp clubkampioenschappen 2013

Finalisten TV Badhoevedorp clubkampioenschappen 2013

Grote winnaar van de clubkampioenschappen 2013 is ongetwijfeld het 15 jarige toptalent Siem Fenne. In de hoogste categorie wist Siem zowel de titel in het enkelspel- als het dubbelspel op zijn naam te schrijven. Hiermee is Siem de jongste clubkampioen ooit in de historie van Tennisvereniging Badhoevedorp. In een spannende enkelspel finale tegen de slim spelende routinier Bart Cordemeijer, wist Siem een achterstand weg te werken en de winst alsnog naar zich toe te trekken. In de heren dubbelfinale speelde Siem samen met zijn voormalige leraar en inmiddels teamgenoot Bob Altelaar. Voor een terras vol met publiek wisten Siem en Bob de winst alsnog overtuigend in de 3e set binnen te halen. Een wisseling van de wacht door jonge spelers was ook een mogelijkheid in de categorie heren 4. Ervaren gravelbijter Mark de Wit wist echter het opstormend talent Bas Loohuis weliswaar nipt maar desondanks zeer knap, van de winst af te houden. Eerder in het toernooi behaalde Mark ook al een overwinning op zijn maat en levenslange rivaal Daan van der Grinten. Waar Mark de afgelopen jaren vaker het onderspit moest delven, viel de eeuwige strijd dit jaar in het voordeel uit van de voetvlugge Mark de Wit. Wordt zeker vervolgd.

Ook de dames enkel finale in de hoogste categorie was een ware thriller tussen de twee sportieve talenten Luna de Veer en Eline de Vries. Terwijl broer en toptalent Nathan de Veer dit jaar verstek moest laten gaan vanwege een tennisopleiding in Amerika, wist Luna in de finale zeer sterk terug te komen. In de 3e set mocht de koele Eline zich uiteindelijk tot vrouwelijk clubkampioen kronen. Ook in de andere tennisgeledingen werd op het scherpst van de snede gestreden. In de heren dubbel 5 finale kwamen Edo Gabes en Martijn Akkersdijk in een spannende 3-setter knap terug om de titel op hun naam te schrijven. Bij clubkampioenschappen komen geregeld ook tennisfamilies tegenover elkaar te staan. In de finale van het gemengd dubbel 7 traden zelfs 3 leden van de familie Wakkerman aan. Wim en Jolanda gingen er uiteindelijk met de cup met de grote oren en eeuwige roem vandoor. Vermeldenswaardig is bovendien nog de duur van een aantal wedstrijden. Waar Wim Wakkerman in totaal 17 uur op de baan heeft gestaan, spanden Ronald de Vré en Renno Koelman de kroon door in een wedstrijd ruim 3 uur met elkaar te wedijveren.

Naast het tennis, wordt het succes van een clubkampioenschap mede bepaald door de organisatie van zo´n toernooi. Waar in totaal 500 uur tennis is gespeeld gaat hetzelfde aantal manuren vooraf aan het regelen en in goede banen leiden van zo´n toernooi. De 6-koppige vrouwelijke toernooicommissie heeft samen met 2 extra hulpcoördinatoren en diverse vrijwilligers een uitstekend toernooi neergezet. Daarnaast is het toernooi mede mogelijk gemaakt door de commerciële ondersteuning van hoofdsponsor Consolid. Afgezien van de kleding van de organisatie, de ballenjongens en –meisjes en het ter beschikking stellen van de prijzen, zorgde de sponsor voor ruim 100 kilo bananen, 25 kilo energierepen en lekkere hapjes voor het publiek dat wederom door la Cantina heerlijk was voorbereid. Ook een groot succes was de inmiddels jaarlijks terugkerende tennis clinic die aan dit toernooi voorafging en dat georganiseerd was door het trainersgilde van de club.

Op www.tvbadhoevedorp.nl staan alle uitslagen van de 2013 senioren clubkampioenschappen alsmede het overige nieuws van tennis vereniging Badhoevedorp. Volg ons ook op Facebook/Twitter (tv Badhoevedorp).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.