Maak ’t in de Drijfsijs

Drijfsijs

De Natureluur is een bijzonder stukje Amsterdam aan de Sloterplas. Een groene oase met unieke flora en fauna, veel waterpartijen, een natuurspeeltuin en een heemtuin. In 2006 is de Drijfsijs gebouwd voor Natuur- en Milieueducatie (NME). Die activiteiten vinden tegenwoordig grotendeels op school of buiten plaats. Het gebouw wordt nu actief gebruikt door de Natureluur en de heemtuin, voor kinderfeestjes, workshops en vakantieactiviteiten voor kinderen. Voor de toekomst is er ruimte voor aanvullende activiteiten en kleinschalige horeca.

Het doel is om met steun van de buurt een ruimte te creëren die uitnodigt tot ontmoeten, spelen, leren en ervaren en die een afspiegeling is van een diverse en inclusieve samenleving. De creatieve invulling maakt dat meer bezoekers gebruik komen maken van  de Drijfsijs . De huidige activiteiten van de Natureluur en de heemtuin maken onderdeel uit van het plan en de horecavoorziening vormt een aanvulling op het huidige aanbod in het Sloterpark.

Heb je hier als bewoner ideeën voor, ben je zelf ondernemer of wil je als buurt Drijfsijs exploiteren en zie je kansen, kom dan naar de startbijeenkomst op 18 juli van 17.00 – 22.00 uur aan de President Allendelaan 4 in het gebouw de Drijfsijs. Onder het genot van een hapje en een drankje kan iedereen zijn ideeën toelichten of informatie ophalen. Of je nu ondernemer of bewoner bent, centraal staat de vraag: hoe verrijkt Drijfsijs de Natureluur, de buurt en de Sloterplas?