Loveland 2017, niet zeuren gewoon genieten

Afgelopen Zaterdag 12 Augustus vond er weer een editie plaats van het oh zo geliefde Loveland aan de Sloterplas te Amsterdam. En jawel helemaal uitverkocht. Ze pakte weer enorm groots uit met maar liefst 6 grote stages en hadden ze een hoop andere verrassingen voor ons in petto.

We begonnen bij binnenkomst bij de Techno-tent oftewel de Tech. Waar je kwam voor de wat rauwere beleving van de techno muziek gedraaid door onder andere onze enige echte Benny Rodrigues. Daarnaast kon je bij overigens de enigste tent die er was ook genieten van Sad Girl, B.Traits, Slam, Ben Sims en sloot Luke Slater af met een show waar je U tegen zei. Ook was Reinier Zonneveld die een live-set cadeau gaf, een bezoekje waard.

Vervolgens naar de Circoloco wat misschien wel onze favoriet was en we natuurlijk kennen van het zonovergoten Ibiza. Met de prachtige (rode) circus-thema achtige aankleding en een line-up om van te smullen met onder andere Sasha, Sossa, Boris Werner B2B William Djoko, The Martinez Brothers, Solomun en Joris Voorn. In onze mening heeft Joris Voorn nog nooit zo een feestje weggeven, en hoef je voor de belevenis niet helemaal naar Ibiza af te reizen, maar was het net of we in Ibiza stonden, gewoon hier in Amsterdam aan de Sloterplas.  Who needs Ibiza when you have loveland?!

Onze volgende stop was de Nest stage. Middenin een speelparadijs aan het water, waar je weer even kind kon zijn. Want laten we eerlijk wezen, wie wil dat nou niet? Kind zijn, even nergens over na te hoeven denken en alleen maar luisteren naar de muziek. Dan was je hier op de juiste plek. Even helemaal losgaan zoals vroeger op de melodische deuntjes van Youandewan, Makcim, Ferro B2B Samuel Deep, Dennis Ferrer, Enzo Siragusa en Mathias Kaden. Alleen even genieten van de muziek, en van het speelparadijs natuurlijk. Waar je in het speelparadijs kon klimmen om te kijken of je het nog kon, of om te genieten van het mooie en hogere uitzicht van de fijne Sloterplas.

Door naar de Rise. Waar we met de afsluiter van Tale of Us toch wel eventjes in de hemel aanwezig waren. Wat mede kwam door deze mooie aankleding naast het witte ronde doek met lichte en blauwe tinten. Om bij weg te dromen zeg maar. ‘Rise’ tot the heaven voor een dag als je bij deze stage stond. Met alweer een verbazingwekkende line-up. Hier verwende Tsepo, Mind Against, Michael Mayer, Patrice Baumel, en Stephan Bodzin, naast de al eerdergenoemde superieure afsluiter van Tale of Us je met uitzonderlijke deuntjes. Nogmaals om van bij weg te dromen.

En tot slot hebben we natuurlijk ook de fire oftewel de main bezocht. Waar misschien de artiesten en de shows toch wel op zijn best waren. We konden hier genieten van Enrico Sangiuliano, Bart Skils, Secret Cinema B2B Egbert live, Sam Paginini, Pan-Pot en Adam Beyer (jawel je leest het goed). Het was alsof een engeltje in je oor pieste èn in je oog. Naast de geweldige muziek die hier werd gedraaid door dit hogere segment (top) artiesten, werd er ook een show weggegeven die werkelijk on fire was. Vooral tegen het einde van de avond. Waar de laserlampjes tevoorschijn kwamen, waar we ons net even voelde alsof we in een star-wars universum beland waren. Alsof we even in de toekomst waren. Je weet dat het een goed feestje is geweest als je zo een mysterieus en speciaal over je heen krijgt. Wij kregen er kippenvel van!

Naast al deze uitzonderlijke artiesten, bijzondere stages, en prachtige aankleding denkt Loveland ook aan andere dingen. Zo kon je een boottochtje maken via de fire stage naar het art eiland georganiseerd door Jupiler. Waar je een hoop bijzondere kunst kon bewonderen van verschillende en nieuw komende kunstenaars. Naast dit speciale artistieke eiland heb je een verbinding via een brug naar het chill eiland waar je even tot rust kan komen als je genoeg hebt van de vele positieve prikkels die Loveland geeft. Wil je weer feesten? Dan kan dat uiteraard via de brug die je het gevoel geeft alsof je op het water kan lopen. Ook heeft Loveland een mini-market waar je je laatste benodigdheden of gewoon een  souvenir shopt. En als laatst is het eten en drinken ook dik-in orde en is het net eventjes iets anders dan anders. Met wat meer aandacht uitgekozen. Zo kon je overheerlijke hamburgers halen maar ook Yakitori om van te smullen, om nog niet te spreken van de wat luxere wijnbar die er was.

Wat wij altijd zo leuk vinden aan Loveland? Loveland stelt nooit teleur en weet ons altijd weer te verassen met de goede muziek, de aankleding, maar ook de sfeer. Er komt wat meer ouder publiek op Loveland dan op andere festivals wat ook juist wel weer leuk is. Juist die combinatie van jong en oud, dik of dun, blond of rood geeft Loveland heel goed weer. Even 1 dag vol liefde voor iedereen. Niet zeuren gewoon genieten van het moment op een mooie en bijzondere plek die Loveland heel goed weet uit te lichten. Loveland stelt ons nooit teleur en jullie staan zeker weer in ons top 3 festivals van 2017. Wij zeggen met veel liefde tot ziens, en bedanken deze organisatie voor een liefdevolle dag, die men wat vaker zou moeten hebben. Tot volgend jaar in de liefdevolle toekomst!