Loper uit voor Sint-Nicolaas! 🗓 🗺

Meest recent
Akerdijk, Badhoevedorp Map

Zaterdag 18 november in Badhoevedorp 

Anja Maas 

Badhoevedorp. “Een hele rode loper door het dorp? Dat hoeft niet. Doe dat maar symbolisch. Ik ben meer dan tevreden als mijn aankomst in Badhoevedorp kan verlopen zoals dat ieder jaar gebeurt. Traditioneel, stijlvol en aansluitend bij de vaste sint-tradities.”

Deze info ontving de redactie van deze krant van het secretariaat van de goedheiligman. En zijn schrijf-pieten lieten daarbij meteen weten dat ook in 2017 de goede  bisschop het onmogelijke verricht. Op dezelfde dag waarop hij zijn landelijke entree maakt – dit keer in Maassluis – zet hij ook voet aan wal op de Akerdijk, op de steiger voor de deur van fietsspecialist Albert van der Kolk. Het heeft er dan ook zeker mee te maken, dat Albert van der Kolk nauwkeurig van de organisatie van Sints intocht in Badhoevedorp op de hoogte is.

“Hij arriveert rond 12.00 uur. En er klinkt weer terecht: Zie ginds komt de stoomboot. Want Sinterklaas komt ook dit jaar via de Ringvaart per boot. We zijn er trots op dat dit nog steeds lukt. En hij neemt een grote schare pieten mee. Die zal hij de komende weken zeker nodig hebben.” Voordat Sint voet op Badhoevedorpse bodem zet, dansen leerlingen van Dansschool Ponne op de aankomstplek de sterren van de hemel. “Het wordt weer een hele swingende show”, En een pietenband zorgt ervoor alle kinderen – en natuurlijk ook hun vaders, moeders, oma’s en oma’s – de goedheiligman enthousiast binnen zingen. Na het welkomstwoord  -locoburgemeester Reneman namens de gemeente en Albert van der Kolk namens de organisatie – stapt Sinterklaas in de inmiddels minstens zo traditionele sint-mobiel en gaat hij op weg. De stoet krijgt begeleiding van pietenband Melomania en dat betekent een muzikaal feestje met alle populaire  sinterklaasliedjes. Sint passeert op zijn tocht door Badhoevedorp het winkelgebied langs de Sloterweg en het Lorentzplein. “Om sfeer te proeven”, berichtte zijn secretariaat aan deze krant. “Hij wil alvast kijken waar hij zijn pieten kan laten inkopen en hij is nieuwsgierig hoe het staat met het nieuwe Badhoevedorpse dorpshart.” Zijn tocht eindigt in het nieuwe Dorpshuis, waar hij vorig jaar al mee kennis had gemaakt.

Vanaf 14.00 uur viert jong Badhoevedorp daar zijn aankomst  weer met een pietendisco en aansluitend brengt hij een bezoek aan de winkeliers van het andere winkelgebied, de Pa Verkuyllaan. “Want”, aldus de rijmpiet in een van zijn eerste gedichten, “ook al is het nieuwe winkelhart van Badhoevedorp nog lang niet klaar, Sint slaagt er voor zijn inkopen, reken maar!”