Lokale partij BNW81 zet zich in voor homo-emancipatie

Lokale partij BNW81 zet zich in voor homo-emancipatieDe lokale partij BNW81 accepteert geen discriminatie, geweld en intimidatie jegens homo- seksuelen. De overheid draagt de verantwoordelijkheid voor veilige wijken waar iedereen,  zonder intimidatie van anderen, in vrijheid kan leven. Als lokale partij richten wij ons op álle bewoners. Iedereen moet zich in Stadsdeel Nieuw-West thuis voelen, los van afkomst, cultuur, huidskleur of seksuele geaardheid, aldus Alberto Schreutelkamp, kandidaat voor de lokale partij BNW81.

Helaas komt discriminatie nog steeds voor, mensen die vanwege hun geaardheid worden lastig gevallen en zich gedwongen voelen te verhuizen. Dergelijke situaties moeten worden voorkomen. Discriminatie is ontoelaatbaar en daar zetten wij ons keihard voor in. De aangiftebereidheid onder homoseksuelen is helaas nog laag omdat de ‘pakkans’ van geweldplegers  klein is. Het is belangrijk dat het doen van aangifte onder homoseksuelen wordt vergroot en het vertrouwen van  homoseksuelen in de politie en overheidsinstanties toeneemt. Het initiatief ‘Roze in Blauw’ binnen de politie is een goed meldpunt voor homoseksuele stadsgenoten die slachtoffer zijn geworden.

Aandacht voor LHBT (Lesbisch, homo-, bi-, en transseksueel) staat bij BNW81 al jaren hoog op de agenda . Zo heeft BNW81 reeds in de bestuursperiode 2006-2010 het initiatief genomen om een goed homobeleid in het toenmalige stadsdeel Slotervaart te ontwikkelen, welk initiatief later ook door andere stadsdelen is overgenomen. Wij hebben bij het opstellen en uitvoeren van die motie, nauw contact gehad met belangenorganisatie COC Amsterdam. De motie richtte zich onder meer op het geven van voorlichting over homoseksualiteit op scholen. Ieder kind moet zich veilig kunnen voelen op school. Ook het  aanpakken van agressie jegens homoseksuelen is een speerpunt. Wij streven naar een open stad waar iedereen zichzelf kan zijn en zich veilig kan voelen. Je zou wensen dat, anno 2014, homo-emancipatie niet meer nodig zou zijn. Maar aandacht voor dit onderwerp blijkt, ook in Amsterdam, helaas nog steeds nodig. En daar zet de lokale partij BNW81 zich voor in!

Indien u met een van de leden van lokale partij BNW81 in gesprek wilt, stuurt u dan een e-mail naar liesbeth.stricker@planet.nl. Of kijk op onze website www.BNW81.nl waar u alle namen en e-mailadressen van onze kandidaten vindt. Ook treft u daar ons partij programma aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.