Locoburgemeester Raymond van Haeften kwam feliciteren

Bloemen voor gouden bruidspaar Van Schie

Haarlemmerliede-Spaarnwoude. 27 november 2018, een bijzondere dag voor de heer en mevrouw van Schie-Cappendijk, want zij vierden hun gouden bruiloft. Locoburgemeester Raymond van Haeften kwam ze gelukwensen. Uiteraard liet de heer van Haeften het niet bij gemeentelijke felicitaties, hij zette het jubilerende echtpaar ook nog eens feestelijk in de bloemetjes.

Wim en Marian van Schie-Cappendijk leerden elkaar kennis tijdens het carnaval in 1963. Dat waas in de Zoete Inval en ze vonden elkaar direct leuk. Zo leuk zelfs, dat ze de kennismaking voortzetten en samen uitgingen. Bijvoorbeeld naar feestjes en dan werden ze altijd netjes door de (schoon)vader weggebracht. Op een dag vroeg Wim of hij, toen de familie Cappendijk op vakantie ging, ook mee mocht. Maar volgens vader Cappendijk kon dat niet. Er was te weinig plek in zijn grote Amerikaanse auto, terwijl daar wel zo’n zes mensen in konden! Wim liet het er niet bij zitten en ging zelf, op de brommer, naar het vakantieadres van ‘zijn’ Marian! Kennelijk wilde hij daarmee laten weten, dat hij graag met haar verder wilde. Iets wat  haar duidelijk heeft aangesproken, want in 1968 zeiden zij officieel ‘ja’ tegen elkaar. Wim en Marian woonden aanvankelijk in Haarlem op het Liewegje, maar verhuisden in oktober 1971 naar de Groeneweg in Halfweg. En daar wonen ze nog steeds. Ze kregen een zoon en een dochter en zijn inmiddels oma en opa van vier kleinkinderen. De jongste – 9 jaar – wordt op woensdag altijd door oma Marian school gehaald. En dat zijn altijd hele gezellig middagen.

Locoburgemeester van Haeften zette Wim en Marian van Schie-Cappendijk feestelijk in de bloemetjes vanwege hun gouden bruiloft (foto: Peter Vreeswijk)

Locoburgemeester Raymond van Haeften deed vorige week overigens nog meer dan het gouden echtpaar gelukwensen. Hij maakte en korte rondgang door de Bed & Breakfast, die Wim en Marian beheren. In 2014 werd de stal achter het woonhuis getroffen door brand en toen is er gestart met herbouw op dezelfde plek. Dat heeft geresulteerd in deze B&B, die de naam Hof Ambacht heeft gekregen. Een historisch naam, want die werd aan deze locatie gegeven op een kaart van het recreatieschap uit de 17e of 18e eeuw. Er zijn vijf kamers ingericht, met douche en toilet. En er zijn voor het komende jaar al heel wat boekingen binnen.