Literaire natuurwandeling door Nieuw-West 🗓

Meest recent

Zaterdagmiddag 16 november om 13.00 uur vindt de laatste literaire natuurwandeling van dit jaar plaats. Dit keer voert de excursie door een deel van het uitgestrekte Nieuw-West. De wandeling begint en eindigt bij grand café De Sloterplas, tegenover theater De Meervaart. Tram lijn 17 stopt daar.

Nieuw-West wordt niet direct geassocieerd met natuur en evenmin met literatuur. Niets is echter minder waard. IVN-gids Arend Wakker is gespecialiseerd in stadsnatuur en weet in elk stukje bebouwd Amsterdam bijzondere planten, heesters en bomen te vinden. Hij vertelt er tijdens de wandeling aanstekelijk over. De literaire fragmenten die tijdens de wandeling worden voorgelezen hebben betrekking op het Osdorp, de Sloterplas en Nieuw-West in het algemeen.                               Prozafragmenten zijn er van onder anderen Walter van den Berg, Martin Bril en Vonne van der Meer. Gedichten van Hans Verhagen en Willem Jan Otten. Deelnemers krijgen na afloop alle literaire fragmenten en de namen van de gespotte bomen en planten mee. De wandeling duurt anderhalf uur. Trek stevige schoenen aan!

De wandeling is gratis – een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Het maximaal aantal deelnemers is 30; daarom is aanmelden vooraf noodzakelijk. Dat kan bij amraukema@icloud.com.