Lions maakten vier instanties gelukkig

lions asperges evenement

Asperge-event bracht 20.000 euro op

Anja Maas

Badhoevedorp. -Op een zomerse zaterdag in juni gingen de Lions Badhoevedorp in het Dorpshuis aan tafel. Op het menu stonden vooral asperges. Het speciale diner was onderdeel van een feestavond, die werd afgesloten met een lekker dansfeestje. Het werd een fantastisch evenement, niet alleen voor de Lions en hun gasten, maar ook voor de vier goede doelen ten behoeve waarvan dit Asperge-event was georganiseerd.

 

Lions Badhoevedorp maakt deel uit van de wereldwijde ketting van Lionsclubs die, met als motto We serve, zich inzetten voor het steunen van goede doelen. Al eerder organiseerden de Badhoevedorpse Leeuwen hiervoor een Asperge-event: een combinatie van een overheerlijk menu en een prachtige feestavond, met daarin opgenomen een loterij. De gasten – er waren er zo’n 200 – betaalden een afgesproken bedrag, dat na aftrekking van de kosten, zou worden verdeeld onder van tevoren bepaalde goede doelen. Dit jaar was afgesproken dat Inloophuis Esperanza, Zorgboerderij de Badhoeve, de Molen van Sloten en de jubilerende Museumcommissie wel een financieel steuntje in de rug konden gebruiken.

 

Cheques

Hoe groot dat duwtje uiteindelijk is geworden, werd bekend gemaakt op vrijdag 31 augustus tijdens een speciale bijeenkomst in de Molen van Sloten.  Daar bleek dat het Asperge-festijn  heeft geleid tot een financieel festijn, met cheques die goed zijn voor prachtige bedragen. Hoofd-goede doel deze keer was Inloophuis Esperanza, dat €8.000 ontvangt voor  de aanschaf van een sloep. Die zal worden gebruikt om mensen die Esperanza regelmatig bezoeken en een verzetje kunnen gebruiken een boottochtje aan te bieden, zodat ze hun zorgen en problemen even kunnen vergeten. De andere drie goede doelen van dit jaar ontvingen elk €4.000 euro.  De Molen van Sloten zal die gebruiken voor reparatie en indien nodig vervanging van de dakgoten en de Museumcommissie voor de aanschaf van nieuw materiaal dat nodig is om de scholieren in de musea te kunnen rondleiden. Zorgboerderij de Badhoeve zet de euro’s in voor algemeen onderhoud en het uitwerken van nieuwbouwplannen. Blije gezichten dus afgelopen vrijdagavond in de Molen van Sloten. Iedereen was het erover eens: “Lions en alle anderen die van dit Asperge-event een succes hebben gemaakt: dank jullie wel!”