Lions-asperges voor drie goede doelen

 “We konden liefst 18.500 euro verdelen”

Op zaterdag 16 november – de dag van de intocht van de Sint in Badhoevedorp – speelden de Lions Badhoevedorp ook voor Sinterklaas. Liefst drie lokale goede doelen profiteren van hun asperge-diner!

Anja Maas

Badhoevedorp. Asperges eten is op zichzelf al een feestje, maar als je een asperge-diner kunt organiseren om goede doelen te steunen, dan krijg je dubbelfeest.  Onder dit motto organiseren de Lions Badhoevedorp al een aantal jaren hun ‘asperge-event’: een bijzondere bijeenkomst rondom het eten van deze speciale groente: een koningsmaal, dat extra lekker smaakt omdat het goed aansluit bij het doel van Lions: een club zijn, die zich inzet om lokale doelen een financieel ruggensteuntje te geven. ‘We serve’ is dan ook niet voor niets het Lions-devies.

 

Ook tijdens het asperge-seizoen van 2019 hadden de Lions de inmiddels traditionele asperge-activiteit op de kalender gezet. En zoals verwacht mocht worden: ook dit keer kon er een mooi succes in de boeken worden bijgeschreven. “Onze locatie was Golfclub The International. De opbrengst, opgehaald tijdens het diner waaraan ook een loterij was gekoppeld en een leuke veiling, mag gezien worden: we bleken liefst 18.500 euro te kunnen verdelen”, aldus een enthousiaste Dennis Mortier namens de Lions. “We hebben besloten dit bedrag ten goede te laten komen aan drie lokale goede doelen. We willen het project moes/pluktuin – eind augustus gestart op de oude A9 – laten profiteren. De organisatie krijgt een bijdrage voor het inrichten ven een pleintje midden in de tuin en het bouwen van een pergola. Dat laatste is overigens inmiddels al gebeurd. Verder willen we Zorgboerderij de Badhoeve helpen met de aanleg van een nieuwe blokhut. En ook de senioren in een zorginstelling vergeten we niet. De Meerwende krijgt van ons een bijdrage voor het organiseren van hun zomerfeest.”

 

De Lions maakten hun belofte afgelopen zaterdag, 16 november, waar. Rond 10.00 uur meldden ze zich in de moes/pluktuin op de A9, voor het uitreiken van cheque numero 1 en iets later op de ochtend bij Zorgboerderij de Badhoeve, waar cheque numero 2 kon worden overhandigd. Cheque numero 3 is bestemd voor de Meerwende, die, zoals hierboven al vermeld,  het bedrag zal toevoegen aan het potje Zomerfeest 2020.