Liefde is geven wat men niet bezit

Lieve lezers, het is jullie vast niet ontgaan ook het Covid-19 oftewel het Coronavirus slaat om zich heen in Nederland. Misschien is dit nog niet het geval maar ook zal het ooit zicht- en voelbaar zijn in Badhoevedorp en omstreken, als het dit niet al doet. Niet alleen wordt ons aangeraden om thuis te blijven maar ook moeten restaurants, sportclubs en andere culturele gelegenheden sluiten. Dit is natuurlijk voor ons eigen bestwil maar brengt ook een hoop verdriet met zich mee. Deze klap zal voor vele van ons nog lang voelbaar zijn, dit geldt niet alleen voor onze gezondheid maar ook voor onze economie.

Door: Rosa Kater

Wat we in deze tijd vooral niet moeten doen is kritiek hebben op anderen of op andere landen. Laat ieder land of ieder persoon voor zichzelf de beslissing maken wat het beste is voor hem, haar of het desbetreffende land. Discussie, irritatie en ruzie is iets wat we juist niet kunnen máár ook niet willen hebben in deze vreemde doch realistische tijden. Het is tijd voor het collectief. Niet alleen hulp bieden op welke manier dan ook voor je buurman, kleinzoon, of je vriendin die dit nodig blijken te hebben maar ook voor de lokale en niet lokale producten, winkels en/of diensten die een onzekere tijd tegemoet gaan.

De Albert Heijn zal het misschien wel overleven (gelukkig!), maar denk ook eens aan de delicatessenwinkel met het lekkere kaasje, de groenteboer met al onze vitamientjes, de visboer die ons jarenlang heeft voorzien van een verse vangst of de bakker, die misschien wel hetgeen biedt, waar we al zo lang op overleven… brood.

Het is juist nu belangrijk dat iedereen elkaar steunt. De tijd is aangebroken dat we misschien wat water bij de wijn moeten doen. We moeten zoeken naar oplossingen en niet denken in onze beperkingen. Daarom wordt er hard gewerkt aan een bestel service waarbij men online bij de lokale (vers) winkels kan bestellen, lekker dichtbij. Dit zal natuurlijk geheel contactloos en veilig gebeuren om zo toch de mensen te voorzien van hun lokale spullen én zal dit op deze manier ook een steentje bijdragen aan het voortbestaan van lokale producten, winkels en diensten. De desbetreffende site zal medio volgende week online komen. We houden u op de hoogte.

Het team van de Westerpost doet zo goed als mogelijk hun best om de krant iedere week door jouw brievenbus te bezorgen met de laatste informatie en voortgang uit het gebied, over de producten, winkels en diensten. We hopen deze vreemde doch leerzame tijden zo goed mogelijk met jullie door te komen. Laat iedereen zijn verantwoording nemen en blijf alstublieft binnen indien mogelijk. Én gaat u alstublieft niet hamsteren.

Een wijze man Jacques Lacan, zei ooit: ‘L’amour, c’est donner ce qu’on n’a pas’. Liefde is geven wat men niet bezit.

Liefde is geven wat men niet bezit, vooral in deze tijd waarbij bezit een moeilijk gegeven is als er zo veel factoren om ons heen, wegvallen.

Allemaal heel veel sterkte, Team Westerpost.