Lezing in dorpshuis van Badhoevedorp 🗓

Dinsdagmiddag 5 februari kunt u het derde deel van de korte collegereeks van 4 lezingen bijwonen.

De lezingen reeks gaat over de geschiedenis van Rusland en vind plaats in het dorpshuis van Badhoevedorp. Het vierde en laatste deel van deze lezingenreeks is te volgen op de dinsdagmiddag van 12 februari 2019.    

Rusland is een fascinerend land. De revolutie van 1917, ruim honderd jaar geleden, is maar één van de hoofdstukken uit Ruslands meeslepende geschiedenis. Die geschiedenis begint in de Middeleeuwen en is een verhaal van geweld, kolonisaties en intriges. Maar ook een verhaal van Tolstoj en Tjaikovski, het rode plein en het Kremlin. Een verhaal van Iwan de Verschrikkelijke , Catharina de Grote, Lenin, Stalin, Gorbatsjov en Poetin. Waarom aanbidden de russen Poetin toch zo, waarom kun je overal weer t-shirts met de beeltenis van Stalin kopen? Hoe zit het met de Russische . geheime dienst en waarom hoort de Krim nu weer bij Rusland? Waarom worden de russen in Letland geminacht en in Oezbekistan gekoesterd?     Hans Luiten, bevlogen docent geschiedenis, enthousiast verteller, reisleider en schrijver van het boek” Begrijpt u het Midden Oosten nog? “, laat op zeer toegankelijk en gepassioneerde wijze zijn licht schijnen over de geschiedenis van Rusland.

De lezingen van deze collegereeks zijn onafhankelijk van elkaar te volgen en worden georganiseerd door de Vereniging van Vrouwen van Badhoevedorp. Niet leden, ook mannen, zijn van harte welkom. De lezingen kosten per lezing, inclusief koffie of thee, 5 euro voor leden van de V.V.B., te betalen aan de zaal, niet leden betalen 12,50 euro aan de zaal. Er hoeft niet gereserveerd te worden. De lezingen beginnen om 13.30 en eindigen om 15.30 uur, er is een pauze van een half uur, in het Dorpshuis van Badhoevedorp, Snelliuslaan 35, 1171CZ Badhoevedorp.