Lezing Dorpshuis Badhoevedorp 🗓 🗺

Haarlemmermeer Noord
Dorpshuis van Badhoevedorp Map

Naar aanleiding van de grootse dubbeltentoonstelling in het Drents Museum vertelt kunsthistorica Sophie van Steenderen, gespecialiseerd in moderne kunst, over het Amerikaans realisme tussen 1945 en heden in de lezing The American Dream.

Het Drents Museum in Assen heeft de afgelopen jaren een aantal spraakmakende tentoonstellingen georganiseerd over realistische schilderkunst. Van 19 november 2017 tot en met 27 mei 2018 is er in het museum een tentoonstelling over The American Dream, Amerikaans realisme 1945-2017. Kunstenaars als Edward Hopper, Roy Lichtenstein en Andy Warhol gaven in hun werken een koele realistische blik op het leven van alledag, ‘the American way of life’.
De lezing  wordt georganiseerd door Vereniging van Vrouwen van Badhoevedorp op dinsdagmiddag 23 januari van 13.30 tot 15.30 uur. Niet leden, ook mannen, zijn van harte welkom. De lezing is gratis voor leden van de VVB, niet leden betalen 10 euro aan de zaal. Er hoeft niet gereserveerd te worden, inloop vanaf 13 uur, in Dorpshuis van Badhoevedorp, Snelliuslaan 35, 1171CZ Badhoevedorp. Het laatste nieuws altijd op onze website: www.vvbadhoevedorp.nl.