Leve de Jaarmarkt 2.0 in Badhoevedorp 🗓 🗺

Amsterdam Nieuw-West Haarlemmermeer Noord
Badhoevedorp Map

Zaterdag 9 juni

Anja Maas

Badhoevedorp. “Zaterdag 9 juni staat Badhoevedorp in het teken van de jaarlijkse braderie. En dat wordt dit keer een braderie plus, een bruisend evenement, dat ons dorp een hele dag in zijn greep houdt. Net zoals vroeger de Jaarmarkt. Dat was ook een gebeurtenis die niemand wilde missen. Daarom nodigen we iedereen graag uit voor de Jaarmarkt 2.0. Iedereen is welkom.”

Tanja Kronenberg, met Artcetera gevestigd in de Arendstraat, is een van de initiatiefnemers. Samen met een groepje ondernemers en bewoners van het gebied rondom de Pa Verkuyllaan – Yvonne en Gitte van Verduyn Lunel, Floor Evenhuis van Hebbeding, Maria Beesems van Cuisine Copines en bewoonster Diana Ceelie – willen ze vieren dat Badhoevedorp weer een heel dorp gaat worden. “We hadden gehoopt dat het viaduct op de Pa Verkuyllaan al weg zou zijn, alleen gaat dat net niet lukken. Maar met een kleine bypass over de oude A9 krijgen we toch mooi compleet braderielint. Ons motto Badhoevedorp Samen Eén is dus terecht.

 

Braderie, podiumoptredens en nog veel meer…

 

De Jaarmarkt 2.0 biedt een zeer gevarieerd programma. Tanja: “Het braderietraject begint bij  het Lorentzplein en loopt via de Burgemeester Amersfoordtlaan naar het eind van de Pa Verkuyllaan. Er komen in ieder geval ruim 100 kramen. Ja, er kan nog meer bij, dus wie interesse heeft kan nog bellen met organisator B.O.B. Productions. De gemeente is er ook met een aantal kramen, net zoals de Dorpsraad. Dus wie meer wil weten over de toekomst van ons dorp kan zich laten informeren. Aan het eind van de Pa Verkuyllaan – bij Slagerij Arie van de Raa – wordt er gebarbecued en daar staat ook de Bungeejump. Bewegen is hot, zeker ook op onze Jaarmarkt. Op het circuitje in de Arendstraat voor de bibliotheek komt een Funbike evenement. Superleuk. Paulien Willems, een inwoonster van Badhoevedorp, zet dit op. Fantastisch, zo’n attractie ter bevordering van de fiets, met muziek en wedstrijden. Mini-bike races, showbiking, een vintage hometrainerduel (de Bergetappe), het kan allemaal.

Op het podium aan de Burgemeester Amersfoordtlaan zijn er de hele dag optredens- zie het programma in deze krant. Naast het podium is een gezellige bar en Dé Patatzaak is present. De kinderen zijn ook niet vergeten. Aan de Pa Verkuyllaan – afgesloten voor verkeer – staat  een zweefmolen, er is een ballonnenvouwer, je kunt knutselen, ponyrijden, je uitleven op springkussens en er staat een schminkstand. Diverse verenigingen presenteren zich met onder andere tennis, scouting, gym, korfbal en natuurlijk zien we Dansschool Ponne. En niet te missen is de kermis, dit jaar weer te vinden langs de Sloterweg. Deze Jaarmarkt 2.0 hoort helemaal bij het nieuwe Badhoevedorp. Het wordt groot feest, zeker weten!”

 

De Jaarmarkt 2.0 is mogelijk dankzij de gemeente Haarlemmermeer, de Business Club Badhoevedorp, de Dorpsraad, Bakker Crossmedia, Corendon, de Winkeliersvereniging, Albert Heijn en diverse winkeliers. En er zijn kortingen op de optredens gegeven door Funbike (Paulien Willems), Olav Kuiper en Cruise Control.

 

Let op: er zijn die dag in het dorp weinig parkeerfaciliteiten. Kom dus zoveel  mogelijk op de fiets of te voet!

 

Nog meedoen met de braderie: B.O.B., tel. 0252-525012