Laatste ALL INCLUSIVE-filmavond op donderdag 19 december 🗓 🗺

Meest recent
OBA/ Casa Sofia, Ottho Heldringstraat 3 Map

Wees welkom op de vierde en tevens laatste All Inclusive filmavond: op donderdag 19 december waar we de film ‘Dochter’ vertonen in Casa Sofia, Amsterdam Nieuw-West. Bewoners kunnen elkaar ontmoeten en in gesprek gaan met de regisseurs en met elkaar.

still uit de film Dochter

 

 

De film  ‘Dochter’ is een korte documentaire van Erik Alkema en Eveline van de Putte. Gonnie was al 90 jaar toen haar zoon haar vertelde liever als dochter Jacqueline door het leven te gaan. Een moeder (94) en haar dochter (65) kijken terug op de transitie van de dochter, het leven, de opvoeding en de strijd die daaraan vooraf gingen.

Documentaire maker Erik Alkema is een visual storyteller en werkt als beeldend kunstenaar, filmmaker en initiator en organisator van projecten waarin film en documentaire een belangrijke rol spelen. Hij maakte onder andere de film RE- TAKE en Dochter. Alkema is gek op verhalen, hij noemt zijn werk een groot onderzoek naar het samen- leven en langs- elkaar- heen- leven. Waarin hij als zelfverkozen ontwortelde observator vooral nieuwsgierig is naar wat mensen bindt. Aan elkaar, aan een plek,  en aan een ideologie.

 

Eveline van de Putte is fotograaf, trainer en auteur van Stormachtig Stil, levensverhalen van roze ouderen en Nieuwe Namen, levensverhalen van transgender ouderen,  en reist met haar Tour d’Amour programma langs verzorgingshuizen in het hele land in het kader van de Roze Loper.

Erik Alkema en Eveline van de Putte zijn deze avond aanwezig om over hun werk en bevlogenheid te vertellen. ‘Dochter’ is een eerlijke documentaire over de onvoorwaardelijke liefde van een moeder voor haar dochter.

Het belooft weer een bijzondere avond te worden, over liefde en het recht jezelf te mogen zijn. Een avond voor LHBT-ers en niet-LHBT-ers, voor Amsterdammers in Nieuw-west. Uiteraard is er ook weer een boekverloting.

Hierbij nodigen wij, Ilias Zian en Ad van Dam, je dan ook weer van harte uit om aanwezig te zijn op DONDERDAG 19 DECEMBER, aanvang 20.00 uur tot 21.30 uur in de OBA/ Casa Sofia, Ottho Heldringstraat 3   

 

Kom langs of meld je eventueel aan op facebook: All Inclusive #4 filmvertoning Dochter

 

Dit programma wordt medemogelijk gemaakt met steun van Gemeente Amsterdam Nieuw-West, OBA en het Bob Angelo Fonds, in samenwerking met Pink Nieuw-West en De Nieuwe Boekhandel.