Kunst uit Nieuw-West bij Hotel Buiten 🗓 🗺

Amsterdam Nieuw-West
Hotel Buiten Map

Amsterdam Nieuw-West – 23 april – Vanaf vrijdag 3 mei kan iedereen weer nieuwe kunst uit Nieuw-West komen proeven bij Hotel Buiten! Schilder en tekenaar Jasper Banen is de tweede kunstenaar die zijn werk exposeert bij Hotel BuitenKunst. Elke twee maanden stelt een andere kunstenaar uit Nieuw-West zijn of haar werk tentoon in het café-restaurant aan de Sloterplas. Voor wie het nog niet wist; Nieuw-West barst van creatief talent en daar kan iedereen van komen genieten bij Hotel Buiten.

Jasper Banen

Hotel BuitenKunst

Op vrijdag 3 mei om 16.00 uur is de feestelijke opening van Jaspers expositie. Hotel Buitenkunst is bedoeld om iedereen, onder het genot van een drankje en hapje, kennis te laten maken met het werk van kunstenaars uit Nieuw-West. Omdat Hotel Buiten een sterke band heeft met de buurt in Nieuw-West geeft het kunstenaars op deze manier een podium.

“Unieke expo UrbanArt”

Jasper Banen (1962) is tekenaar/schilder en creatief-ondernemer. Zijn schilderwerk is krachtig, vaak kleurrijk en uitgesproken.

Zijn stijl heeft veel raakvlakken met “UrbanArt”. Jasper maakt gebruik van spuitbussen, zand, stencils, olieverf en acrylverf. “Het maken is een reactie”, zegt Jasper. Juist wanneer er maatschappelijke spanningen zijn, als “wij tegen hen”, geeft Jasper een tegengestelde reactie, door bijvoorbeeld de natuur in zijn werk terug te laten komen.

Erik en Maaike Bloem

Natuur geeft kleur en verbinding, waarbij het gebruik van spray in zijn werk de hardheid van de straat doorgeeft. Samenleven, daar gaat het om volgens Jasper. De schilderijen die tijdens de expo te zien zijn, zijn soms heftig van kleur, modern en abstract. Enkele schilderijen zijn meer figuratief. Het werk van Jasper hangt verder o.a. in de Verenigde Staten, Italië, Duitsland en Japan. Jasper werkt in zijn atelier in Broedplaats De Vlugt Nieuw-West aan de Burgemeester de Vlugtlaan.