KPN Glasvezel’s Tournee van de Toekomst van start

Twee Glennis Gracen in De Aker

 

Osdorp – Met een gevoelstemperatuur van min acht stond ze afgelopen donderdag maar mooi even in een vestje en op pumps te zingen op het podium op het Ecuplein. Nee, Glennis Grace is geen bikkel. Het was haar hologram dat optrad. Met naast haar de enige echte Glennis, in winterjas. De holografische show van KPN moet de bewoners van De Aker warm maken voor glasvezel en voor de toekomst. “Stel je voor: je favoriete artiest als hologram in je huiskamer!”
 

Shirley Brandeis

 

De Aker had een primeur. Het allereerste holografische concert van Nederland vond er vorige week plaats. Honderden buurtbewoners en fans van verder weg genoten deze avond van een uniek concert: van het hologram van Glennis Grace. Met als hoogtepunt een duet met de echte Glennis. “Je kon nauwelijks het hologram van de echte onderscheiden!” zegt Koen Cluistra, directeur Marketing & Distributie KPN Glasvezel. “Op de winterjas na was het zó echt.”

 

Snelheid van het licht

Glennis Grace zingt samen met Glennis Grace (foto: KPN)

De Tournee van de Toekomst – na Amsterdam volgen meer holografische concerten om glasvezel te promoten – geeft een kijkje in de toekomst van het snelle internetten. Van glasvezel: een nieuwe technologie waarmee signalen met de snelheid van het licht kunnen worden verstuurd. Cluistra: “De Aker is door glasvezel-leverancier Reggefiber uitgekozen om de komst van glasvezel mogelijk te maken. Vandaar dat we onze tournee hier zijn gestart. We willen mensen duidelijk maken wat glasvezel voor hen kan betekenen in een tijd waarin mensen interactief tv kijken, films, muziek en foto’s uploaden en downloaden, online games spelen, thuiswerken en vaak social media gebruiken. Zeker nu een huishouden vaak meerdere iPads, laptops en smartphones heeft, die veelal tegelijk worden gebruikt en met elkaar in verbinding staan. Dan is een snelle verbinding door glasvezel een uitkomst.”

 

Al 1,3 miljoen huishoudens

Klaar voor de toekomst, wie wil dat niet zijn, vat Cluistra samen. “Stel je voor, je favoriete artiest als hologram in je huis. Dat kan dus met glasvezel!” Maar welke digitale wensen je ook hebt, een snelle internetverbinding is altijd fijn. Cluistra heeft dan ook goede hoop dat zeker dertig procent van de huishoudens in De Aker zal instemmen met het glasvezelnetwerk. “Als we dat percentage halen, gaat Reggefiber het aanleggen. Een niet al te ingrijpende klus waarbij de stoep wordt opengemaakt en het glasvezelnetwerk ondergronds, fysiek naar je meterkast wordt geleid.” 1.3 miljoen huishoudens in Nederland zijn inmiddels al aangesloten op glasvezel. Cluistra: “Ongeacht of je er nu direct gebruik van maakt, het zou jammer zijn als je deze karavaan aan je voorbij laat gaan als bewoner. Glasvezel heeft de toekomst. Een toekomst waarin de druk op de internetverbinding alleen maar toeneemt door het uitbreiden van de online functies van bijvoorbeeld koelkasten, thermostaten en verlichting maar ook door ‘WijkTV’, zorg en educatie op afstand. Om dat alles bij te benen, is een krachtige internetverbinding essentieel. Glasvezel van KPN biedt dat; met een snelheid tot wel 500 Mbp/s, voor de huidige en toekomstige ontwikkelingen van nu en in de toekomst.”

Geïnteresseerden in glasvezel van KPN kunnen zich inschrijven op www.kpn.com/glasvezel of een bezoek brengen aan het KPN Glasvezel Infocenter op het Ecuplein, dat vorige week door stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud, werd geopend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.