Koper woning Het leukste Punt slaat paal eigen woning

Nieuwe fase vernieuwing De Punt in Amsterdam Nieuw-West gestart

Donderdag 13 maart sloeg de heer Amakran, één van de toekomstige bewoners – onder toeziend oog van Stadsdeelwethouder Paulus de Wilt (Stedelijke Vernieuwing) en Kim Ronner, regiomanager Ymere – de eerste paal van een nieuwe fase van de vernieuwing van De Punt. In de Waterschapsbuurt worden nu 84 sociale huurwoningen, 20 koopwoningen en 16 vrije kavels gerealiseerd. Deze start werd gevierd samen met de nieuwe bewoners, omwonenden en relaties.

De Waterschapsbuurt maakt deel uit van het vernieuwingsgebied De Punt in Amsterdam Nieuw-West. 324 woningen in portiekflats maken plaats voor 348 eengezinswoningen en appartementen. De vernieuwing is in 2011 gestart met de bouw van 54 sociale huurwoningen die in de zomer van 2012 zijn opgeleverd. Voor de zomer in 2012 is gestart met de bouw van de Woontoren die eind vorig jaar is opgeleverd. Ymere heeft het bestaande bezit in de buurt de afgelopen periode opgeknapt door met een aanpak van schilderwerk van de woningen en aanpak van de tuinen. De gemeente heeft het totale openbare ruimte in de Punt vernieuwd.

Medio 2015 worden de eerste nieuwe woningen in de Waterschapsbuurt opgeleverd. In de sociale huur gaat het om 69 appartementen en 15 eengezinswoningen.Een deel van de bewoners van de laatste oude flats die nog gesloopt gaan worden, kunnen doorstromen naar de opgeleverde nieuwbouwwoningen. De sloop van de laatste appartementen staat gepland voor 2016. Naast de sociale huurwoningen zijn er 20 eengezinswoningen in de koopsector die allemaal al verkocht zijn en 16 vrije kavels. De laagbouw in de Waterschapsbuurt is geïnspireerd door de architectuurstijl van de Bossche School. Een herkenbare en tijdloze architectuurstijl hier toegepast door Architectenbureau Boparai Associates. De nieuwe woonwijk krijgt een vriendelijk, overzichtelijk en vooral groen karakter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.