Kookclub getrakteerd door jarige Lidl

Geuzenveld-Slotermeer – Wie jarig is trakteert. Supermarkt Lidl pakt wel heel groot uit. Alle winkels in Nederland mochten vanwege het twintigjarig bestaan van de supermarktketen een geldbedrag cadeau geven aan het beste lokale buurtinitiatief. VoorUit-studenten Toon de Vries en Emmelie Dhuyvetter dongen mee, want hun wekelijkse kinderkookclub in Slotermeer kan de duizend (!) euro prijzengeld goed gebruiken voor het maken van bijvoorbeeld Spaanse omelet, een goed gevulde quiche, heerlijke salades en gezonde toetjes.

Emmelie en Toon (links) ontvangen de feestelijke cheque van Lidl-manager Marco Baljet

Supermarktmanager Marco Baljet en rayonmanager Gert-Jan Blokhuis kozen met stip voor de kookclub. “De studenten van VoorUit zetten zich enorm in voor de buurt. Dit gezonde initiatief van vrijwilligers voor kinderen, die er gratis aan kunnen deelnemen, sprak ons meteen aan.” Bij de Dobbekamer, buurthuiskamer voor onder andere deze studenten, namen ze vorige week de cheque in ontvangst. In de keuken natuurlijk.

Ook dit schooljaar zijn weer tientallen studenten actief in eigen buurt. In ruil voor woonruimte dragen ze een flinke maatschappelijke steen bij. Klik bij www.vooruitproject.nl/activiteiten/ op Slotermeer- Oost en Slotermeer-West om alle activiteiten te bekijken.