Komkommertijd? Nee augurken!

Op biologische Boerderij de Boterbloem is het plukseizoen voor de augurken begonnen. Dagelijks zijn er augurken groot genoeg om geoogst te worden. Soms moet je ze echt een beetje zoeken met hun groene kleur tussen de bladeren. De augurken zijn lekker om vers te eten, ingelegd in azijn. Of je kunt ze natuurlijk inmaken: biologische zure bommen!

Bij het plukken ontvang je een handleiding en recepten. De boerderij is dagelijks geopend van 9 tot 18 uur. Op zondag van 13 tot 17 en op dinsdag gesloten.

Liever leren hoe het moet? Dat kan ook! Simone van Thull’s is de inmaakkoningin van Amsterdam. Op donderdagavond 6 september geeft zij een workshop op de boerderij. Deelname kost € 22,- dit is incl.

zelfingemaakte pot biologische augurken van 1000 ml en koffie of thee.

De workshop kan alleen doorgang vinden bij voldoende deelname. Maar vol is ook vol! Vooraf aanmelden kan via deboterbloem@kpnplanet.nl of 020-610 0821.

Lutkemeerweg 262-b (achter Westgaarde)