Kom erbij! Kinderboekenweek bij Boekhandel Jaspers

De 64ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 3 t/m 13 oktober 2018. Het thema van de Kinderboekenweek van 2018 is Vriendschap en het motto is Kom erbij!

BFF’s, bloedbroeders, hartsvriendinnen, kinderboeken staan er vol mee. Denk bijvoorbeeld aan bekende vrienden als Jip en Janneke, Ronja en Birk (uit Ronja de roversdochter), Andy en Terry (van de boomhut boeken) of Frank en Woeste Willem. Er zijn heel veel leuke boeken rond het thema te vinden bij Boekhandel Jaspers in Badhoevedorp. Voor de kleintjes bijvoorbeeld Aadje Piraatje en zijn grote vrienden (€ 4,99) en Jij ook van mij! van Vivian den Hollander en Dagmar Stam. Ook leuk voor kleuters is het actieboek Allemaal vriendjes van Marianne Busser en Ron Schröder. Een heel leuk prentenboek met grappige, ontroerende en bijzondere versjes over vriendjes (€ 4,99). Voor beginnende lezertjes, die nu in groep 3 zitten, is er van Vos en Haas een nieuw boek verschenen; ‘Het maatje van haas’ (€ 5,-). Voor kinderen van ongeveer acht tot tien schreef Manon Sikkel het hilarische boek Verschrikkelijke vrienden. Negen gevaarlijke, gekke, leuke, enge en smerige verhalen over vriendschap (€ 10,-). Voor kinderen boven de tien jaar tipt Boekhandel Jaspers De reuzenperzik van Roald Dahl, die ter gelegenheid van de Kinderboekenweek eenmalig voor maar 5 euro te krijgen is.

Natuurlijk krijg je bij aankoop van ten minste 10 euro aan kinderboeken het Kinderboekenweekgeschenk cadeau. Jozua Douglas schreef dit jaar het kinderboekweekgeschenk met de titel De eilandenruzie. Het is een boek in de serie Costa Banana (een van de leukste kinderboekenreeksen van vandaag), maar ook op zichzelf te lezen. Een klein tipje van de sluier over het geschenk: De presidenten van Costa Banana en Costa Kanaria hebben al jarenlang ruzie over een paar onbewoonde eilandjes. Hun vriend Benito Blanco wil dat ze vrede sluiten en vrienden worden, en nodigt ze uit op een klein paradijselijk eilandje. Rosa en Fico mogen mee en ontmoeten Angelino, de zoon van hun vaders grootste vijand. Angelino blijkt heel aardig en al gauw sluiten ze vriendschap, maar is deze nieuwe vriend echt zo betrouwbaar als hij lijkt?

De kinderboekenweek duurt van woensdag 3 oktober tot en met zaterdag 13 oktober. Op woensdagmiddag 10 oktober leest Sonja voor bij Boekhandel Jaspers. Sonja is zelf gek op kinderboeken en zoekt een aantal hele leuke prentenboeken uit om uit voor te lezen. Vanaf 14:30 tot ongeveer 15:00 uur. Zaterdagmiddag 13 oktober komt oud voetbalverslaggever Yoeri van den Busken naar Badhoevedorp om bij Boekhandel Jaspers Het ultieme Ajax fanboek signeren. Dus alle vrienden van Ajax, van harte welkom! Yoeri van den Busken werkte onder ander voor de Telegraaf en Voetbal International en is ook de auteur van het boek De andere kant van het succes, over tragiek in het leven van topvoetballers.