Kom eens langs in Osdorp bij MijnStadstuin!

Interesse in je eigen (moes)tuin?

Anja Maas

Osdorp. Stel, je woont drie hoog achter en droomt van je eigen tuin. Vroeger kon je je dan alleen op de wachtlijst laten zetten voor een volkstuin, tegenwoordig kun je ook direct je tuin huren bij MijnStadstuin. Initiatiefnemer Robin van Asperen en zijn team nodigen je graag uit om eens langs te komen. Op 15 en 22 maart geven ze op hun complex in Osdorp – achter sportpark De Eendracht – Open Huis.

“Wij noemen het “volkstuinen-nieuwe stijl”, vertelt Robin van Asperen. “Afgelopen jaar zijn we begonnen met 25 tuinen van elk 50 vierkante meter. Dit jaar willen we doorgroeien naar in ieder geval 50. Een mooi stukje grond, waarop mensen zich  kunnen uitleven. Hoe? Dat bepalen de stadsbewoners helemaal zelf, of met hulp en advies van ons.”

Dat is het idee achter zijn project MijnStadstuin, waarmee hij in 2014 van start ging. “Ik heb sociaal ondernemerschap gestudeerd in Denemarken. Met sociaal ondernemerschap zet je zet een bedrijf op, maar je doet tegelijkertijd iets goeds voor de maatschappij. Het “ideële” van MijnStadstuin? Mensen weer in contact brengen met de natuur. Verse groenten en fruit op tafel brengen uit je eigen tuin, je hoort er iedereen over. Er is interesse in biologisch en duurzaam, mensen willen weten wat ze eten. Je ziet dat aan tv-programma’s, en aan acties in supermarkten: kweek je eigen groenten, creëer je eigen moestuin. Met MijnStadstuin proberen we ze daarbij te helpen.”

Rondleidingen

De formule is simpel. Wie bij MijnStadstuin een stuk grond huurt kan kiezen uit drie opties. “Pakket 1 is het basispakket. Dat is er al vanaf 35 euro per maand. Daarvoor heb je een stukje gecomposteerde grond en kun je helemaal zelf aan de slag. Gereedschap? Dat hebben wij beschikbaar, het gebruik is bij de prijs inbegrepen. Wil je hulp en advies, dan kies je pakket 2: grond plus per maand 2 uur hulp van De Tuinbutler. En met pakket 3 heb je full service: jij bent alleen de huurder, de Tuinbutler zorgt voor de rest. Je hoeft dan alleen maar de opbrengst – je eigen groente en fruit – mee naar huis te nemen.” Hij  weet het zeker: dit Stadstuinproject presenteer je het beste door het uitgebreid te laten zien. “Vandaar dat we voor iedereen die meer over ons wil weten zondag 15 en 22 maart een Open Dag houden.  We geven dan twee keer een rondleiding: van 11.00 tot 13.00 en van 15.00 tot 17.00 uur. Dus, heb je altijd al hebt gedroomd van je eigen groente en fruit op tafel, schrijf deze data dan even in je agenda. Kom eens langs, van harte welkom. Je krijgt er geen spijt van!

 

Verdere info: www.mijnstadstuin.nl.