Kom bruggen en tunnels bouwen in het informatiecentrum Tweede Coentunnel/Westrandweg

Speciaal voor kinderen organiseert Rijkswaterstaat een kinderworkshop in het informatiecentrum Tweede Coentunnel/Westrandweg en wel op woensdagmiddagen 19 oktober en 26 oktober 2011. Kinderen hebben misschien al eens de werkzaamheden van dit grote project vanuit de auto of trein gezien en willen daarover meer weten.

Nu de herfst volop aanwezig is en de herfstvakantie dichtbij, kunnen kinderen van groepen 6 tot en met 8 van de basisscholen kennismaken met het project Tweede Coentunnel/Westrandweg.

Waarom worden de Westrandweg en de Tweede Coentunnel aangelegd? Wat komt daarbij kijken? Denkt Rijkswaterstaat wel aan compensatie voor natuur? Hoeveel kilometer is het langste wegviaduct van Nederland? En wat is de lengte van de langste liggers van Nederland?

Vragen waarop Rijkswaterstaat antwoord geeft in de presentatie. In de kinderworkshop gaan de kinderen aan de slag met onder andere klei om een mooie brug of tunnel te bouwen. Degene die een supertunnel of brug bouwt krijgt een mooie prijs. En alle kinderen die komen krijgen een aandenken mee.

Programma

Het programma start om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Bij binnenkomst krijgen de kinderen limonade met iets lekkers. Daarna een presentatie over de bouw van de Tweede Coentunnel en Westrandweg. Vervolgens is de kinderworkshop tunnels en bruggen bouwen. Een jury, bestaande uit deskundigen van Rijkswaterstaat en Combinatie Westpoort, beoordeelt wie de prijs krijgt.

Aanmelden

Het is verplicht zich aan te melden. Dit kan via E-mail: infocentrum.ctt.wrw@rws.nl. Kinderen die willen, moeten wel onder begeleiding van een volwassene komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.