Koffieconcert met met Duo Spinoza in De Drie Hoven

Op zondag 21 februari 2016 geeft het Duo Spinoza een concert in Woonzorgcentrum De Drie Hoven, onderdeel van Amstelring. Duo Spinoza, bestaande uit Samuel Tamarit Otero – viool, Nick Scholten – harp, brengt een gevarieerd klassiek programma met werken van o.a. Mendelssohn, Glinka, Tsjaikovski en Fauré.

Het optreden is op verzoek van De Drie Hoven georganiseerd door de Stichting Muziek in Huis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Amstelring, het Gieskes-Strijbis Fonds, Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK, Grovestins Stichting en particuliere donateurs.  Het concert begint om 11 uur  in De Drie Hoven aan de  Louis Bouwmeesterstr. 377 te Amsterdam Nieuw-West. Er is koffie of thee vanaf 10.30 uur. De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Voor meer informatie belt u 020 449 71 51.

 

Duo Spinoza bestaat uit de Spaanse violist Samuel Tamarit Otero en de Nederlandse harpist Nick Scholten. Sinds 2010 speelt dit duo in Nederland en in Spanje. Het repertoire omvat klassieke sonates en romantische werken, maar ook lichter repertoire en moderne muziek. Ook speelt het Duo Spinoza arrangementen van walsen en liederen.

Samuel Tamarit Otero studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en was concertmeester van het Spaans Nationaal Jeugd Orkest en plaatsvervangend Concertmeester van het NJO. Hij speelde in diverse orkesten w.o. het Nederlands Philharmonisch en het Promenade Orkest.

Nick Scholten studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg. Hij was twee keer winnaar van de AuditieTraining van het Conservatorium van Amsterdam. Daardoor is hij remplaçant bij het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Als solist treedt hij met diverse ensembles op en is vaste harpist bij het Noordpool Orkest, een orkest in Noord Nederland voor lichte muziek. Voor meer informatie over Stichting Muziek In Huis kijkt u op www.smih.nl