Klassiek in West – Tulpen uit Istanbul 🗓 🗺

Amsterdam Nieuw-West Uitgaan/uit eten
Jeruzalemkerk Amsterdam Map

1 other date:

Bent u Turks? Of Nederlands? Of anders? Dan bent u van harte welkom bij Tulpen uit Istanbul, een klassiek concert in de Jeruzalemkerk. Idee en productie zijn van Stichting Philomela die muziek en haar goede werking met veel plezier naar een breed publiek brengt.

De van oorsprong Turkse tulp kwam in de 16e eeuw voor het eerst in Nederland terecht. De Turkse Nederlander deed zijn intrede vanaf de jaren ’60 van de vorige eeuw. Beide zijn niet meer weg te denken uit het Amsterdamse straatbeeld, al komt de tulp meer en vaker overal over de vloer. Reden voor Sinan Vural en Merel Huizinga om tulpen, Turken en Nederlanders te verenigen in hun productie Tulpen uit Istanbul.

Stichting Philomela bezorgt de bezoeker een enerverende en culturele reis door de Turkse en Westerse muziektraditie. Onbekende Turkse muziek wordt afgewisseld met klassiekers als de Turkse Mars van Mozart. Ook klinkt een lied uit Turkish Folk Poems van Theo Loevendie en een gebed van György Kurtág. Klarinettist Emirhan Tuga en pianist Edzo Bos brengen muziek van Adnan Saygun, één van de bekendste Turkse componisten van de vorige eeuw en van componisten van de jongere generatie (Fazil Say en Evrim Demirel).

Het voorprogramma wordt verzorgd door Zeki’s Garageband die Turkse volksliederen brengen.

Tulpen uit Istanbul is onderdeel van Klassiek in West, een concertreeks van 8 verrassende concerten.

Praktische informatie

Tulpen uit Istanbul – zondag 2 december 15.15 – Jeruzalemkerk Amsterdam

Kaartjes – € 15,- via klassiekemuziek.nl – € 17,- aan de deur

 

Klassiek in West wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunsten, het VSB-fonds en de Gemeente Amsterdam.

 

Stichting Philomela

Merel Huizinga begon Stichting Philomela in 2008 om met klassieke muziek te verbinden: verschillende mensen, verschillende thema’s en verschillende producten.