King en Lindsey Pegram slaan toe in Zwanenburg

King en Lindsey Pegram hebben zaterdag de kortebaan in Zwanenburg gewonnen. De combinatie verloor in de derde omloop van Every’s wish, maar mocht als ‘lucky loser’ na bijloting alsnog door. Uiteindelijke bereikte de troef van Stal de Groningers en trainer Sjaak Snoek de finale en kwam daarin uitgerekend Every’s wish weer tegen. Dit keer won King wel.


siteKortebaan-Zwanenburg
Dat King überhaupt aan de start verscheen was al een klein wonder. De ruin behoorde niet tot de 23 in eerste instantie ingeschreven paarden. Om toch aan het maximale aantal deelnemers  (24) van deze koers te komen moest de organisatie één paard ‘bijbellen’. Eigenaar Michel Roggen van Stal de Groningers gaf akkoord waardoor King het veld completeerde. Dat de Duitser uiteindelijk de koers zou winnen, was door bijna niemand voorspeld. De uitbetaling bij de totalisator was ruim 24 tegen 1.

Sterke indruk

Hoewel King en Pegram het geluk aan hun zijde hadden, maakte de combinatie op de gezellige wielerbaan van HSC De Bataaf een sterke indruk. De combinatie versloeg achtereenvolgens Chubby Bobber en Zenito Hanover waarna Every’s wish na mooie strijd te sterk bleek. De bijloting bleek een schot in de roos. In de halve finale profiteerde hij van galoppades van Sammarco waarna opnieuw Every’s wish (met Wim van der Mespel) wachtte. Nadat beide paarden een rit hadden gewonnen, moest een kamprit de beslissing geven. Favoriet Every’s wish maakte daarin een galoppade waardoor King een vervroegde ereronde kon rijden langs het talrijke publiek. Valparaiso Jiel en Ruud Pools grepen uiteindelijk het brons voor Sammarco met Manon Pools.

siteKortebaan-Zwanenburg-2Lokale favoriet Amiral d’Inverne kon het niet bolwerken in Zwanenburg. De eerste twee omlopen kwam hij overtuigend door, maar in de derde omloop ging hij met galoppades ten onder. Een smetje voor de organisatie dat stiekem hoopte op een stunt. Over de omzet bij de totalisator hadden ze weinig te klagen. Met ongeveer 18.500 euro scoorden ze ongeveer hetzelfde als vorig jaar.