Kinderrechten festival 25 november in Ru Paré 🗓 🗺

Amsterdam Nieuw-West
Ru Paré Map

Op zondag 25 november wordt er voor de tweede keer in Amsterdam een Kinderrechten Festival georganiseerd. Het gratis festival vindt plaats in centrum Ru Paré in Nieuw West in Amsterdam.

In Ru Paré is er van 13:00 tot 17.00 uur van alles te doen voor kinderen en hun ouders. Met o.a. optredens van de albekende Hakim van Sesamstraat , Wereldkampioen kick boxen Yousri Belgaroui, Salim el Meriami (Amsterdammertje van het jaar), Olympia Circus, een theater voorstelling , muziek door jongeren uit de buurt, workshops en nog veel meer. Er zal ook ruimte zijn voor heel veel informatie en activiteiten van o.a. vrouwen- en jongeren organisaties, scholen, UNICEF, etc. En een knallend debat tussen gemeenteraadsleden uit Amsterdam en de jongeren van Argan.

Het kinderrechten festival valt dit jaar samen met de “Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen”. Daarom besteden we dit jaar ook speciaal aandacht aan dit thema met betrekking tot kinderrechten.

Nederland heeft in 1995 het VN-verdrag inzake de Rechten van het Kind geratificeerd. Dit betekent dat Nederland verplicht is ervoor te zorgen dat kinderen in een veilige en beschermde omgeving op kunnen groeien. Een omgeving waarin kinderen zich goed kunnen ontwikkelen. Ook in Amsterdam dus!

Daarom vieren we zondag 25 november samen dit Kinderrechtenfestival met een hapje en een drankje en een mooi programma.

Alles is gratis toegankelijk voor iedereen.

Waar: Ru Paré, Chris Lebeaustraat 4, 1062 DC Amsterdam

Wanneer: Zondag 25 november a.s. van 13 tot 17.00 uur

Kijk voor meer informatie op: www.21maartcomite.nl