Kinderboerderij Nieuw Bos en Lommer

Zoals u misschien wellicht heeft vernomen, is stadsdeel West voornemens om per 1 januari 2013 kinderboerderij Nieuw Bos en Lommer te sluiten aan het Wachterliedplantsoen.
Stadsdeel West wil dan de leegstaande kinderboerderij omtoveren tot een natuurtuin. Het stadsdeel wil hiervoor een eenmalig bedrag beschikbaar stellen van € 50.000 en verder met een jaarlijkse subsidie van € 25.000, dit geld wordt wel beschikbaar gesteld maar voor de kinderboerderij niet.

Dit is echt te gek !!!!! Deze kinderboerderij is in 2009 volledig vernieuwd, in combinatie met de speeltuin en het volledige plantsoen,deze vernieuwing is tot stand gekomen met de bewoners en gebruikers van dit plantsoen, de bewoners en gebruikers hebben dit project toen helemaal zelf geparticipeert. Dit is een project geweest van rond 1.5 tot 2 miljoen euro !!!!!!
Wij als bewoners vinden dit pure kapitaal vernietiging.

Maar het ergste is nog, dat de kinderen, volwassenen, de scholen hierdoor geen bezoek meer kunnen brengen aan hun!!!! kinderboerderij. Het stadsdeel vindt de kosten te hoog, er zijn immers 3 kinderboerderijen in stadsdeel West, en moet een kinderboerderij maar het veld ruimen, niet de boerderij in het Westerpark want dit was immers het paradepaardje van mevrouw Kuitenbrouwer, toen zij nog voorzitter was van het toemalige stadsdeel Westerpark.
En omdat volgens haar dit budget  er niet meer is,gaat het volgens haar, dat het welzijn van de dieren niet meer gewaarborgt kan worden. Tevens stapt het stadsdeel West er ook over heen dat dit ten koste gaat van 2 arbeidsplaatsen. Het stadsdeel heeft het personeel ook nog een spreekverbod opgelegd,zij mogen niet naar buiten treden.

Tevens beweert het stadsdeel dat zij in overleg zijn geweest met bewoners,toen de plannen bekend werden, om de kinderboerderij tot een natuurtuin om te toveren. Dit is ook een bewering die niet klopt, zowel met het bewonersplatform Erasmus en de bewoners van de wijk Erasmus is niets bekend en ook niet met ons besproken !!!!!!! Dus wij als bewoners zouden graag willen weten van stadsdeel West met wie dit wel is besproken?

Wij als bewoners laten het er niet bij zitten,en wij zullen op 8 oktober a.s. wanneer stadsdeel West uitleg wil geven, het stadsdeel duidelijk maken, dat dit een belachelijk besluit is van het stadsdeel.

Op 8 oktober a.s is de bijeenkomst voor bewoners in het Wachterliedpaviljoen op Wachterliedplantsoen 1 Amsterdam aanvang 19.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.