Kinderboekenweek in Bibliotheek Bos en Lommer met tekenworkshop, ballonnenwedstrijd en Filmpjes Hallo Wereld

Van 3 oktober tot het einde van het jaar is in het éénpersoonsfilmhuisje in Bibliotheek Bos en Lommer (filiaal van de Openbare Bibliotheek Amsterdam) een nieuwe filmloop te zien met twee nieuwe animatiefilmpjes. Het thema van de filmpjes is Hallo Wereld!, net als het thema van de Kinderboekenweek 2012.

 

Pimp my planet en SEED

Het eerste filmpje dat te zien is heet Pimp my planet en is gemaakt door Studio Smack in 2010. Wie heeft er altijd al eens met landdelen heeft willen smijten, continenten door elkaar willen gooien om het hele zaakje om de evenaar te vouwen? In Pimp my planet wordt er voor god gespeeld en wordt de aarde geschapen naar eigen inzicht. Zij het idealistisch, anarchistisch, functioneel of esthetisch. De wereld ligt in jouw handen. Het tweede filmpje dat is te zien heet SEED. Wat gebeurd er met de wereld als je een zaadje plant? Een animatie met vooruitziende blik. Het filmpje is gemaakt door Asparuh Petrov in 2009.

 

Kinderboekenweek 2012

Van 3 tot en met 13 oktober is het Kinderboekenweek. Het thema van de Kinderboekenweek 2012 is Hallo Wereld!. Tijdens deze week organiseert de OBA allerlei activiteiten voor kinderen, die met dit thema te maken hebben.

Op woensdag 3 oktober om 15 uur geeft de illustratrice Marieke van Ditshuizen in bibliotheek Bos en Lommer een tekenworkshop. Aansluitend zullen er met de aanwezige kinderen ballonnen worden opgelaten. Welke ballon reist het verst over de wereld? Kijk voor alle activiteiten en meer informatie op www.oba.nl/agenda.

 

Toegang en locatie

Het éénpersoonsfilmhuisje in Bibliotheek Bos en Lommer, Bos en Lommerplein 176 is gratis toegankelijk voor alle leeftijden tijdens openingstijden van de bibliotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.