Kinderboekenweek bij Boekhandel Jaspers

Volwassenen beginnen de laatste jaren de historische roman te ontdekken. Kinderen lezen al generaties graag en veel over geschiedenis. Het thema van de Kinderboekenweek (van woensdag 30 september tot en met zaterdag 10 oktober) is daarom heel goed gekozen. Stoere ridders, jonkvrouwen met prachtige jurken, griezelige Egyptische mummies en rare Romeinen bevolken heel veel leuke kinderboeken.

Arend van Dam schrijft al jarenlang mooie kinderboeken over onze geschiedenis. Hij is dit jaar de schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk. Het Kinderboekenweekgeschenk is getiteld De diamant van Banjarmasin en krijg je van cadeau bij aankoop van ten minste € 12,50 aan kinderboeken. In acht verhalen schrijft Arend van Dam zich door de geschiedenis van Nederland heen. Het zijn verhalen over helden, gelukszoekers, vertrekkers en nieuwkomers. In al die verhalen vragen de hoofdpersonen zich af: ‘Wie ben ik? Waar wil ik zijn? Ben ik welkom?’ Soms botst het en wordt de vraag gesteld: ‘Wie ben jij? Ik was hier eerst!’ Ja, wie was hier eigenlijk eerst?

Voor kinderen die net zijn begonnen met lezen, heeft Boekhandel Jaspers in samenwerking met Uitgeverij Zwijsen een leuke actie georganiseerd. Bij aankoop van een AVI leesboekje van Zwijsen krijg je zolang de voorraad strekt een mooie geplastificeerde poster ter waarde van € 4,95 cadeau!

Voor peuters en kleuters valt er ook heel veel te genieten tijdens de Kinderboekenweek. Speciaal voor deze leeftijd is het actieprentenboek Tweeling gemaakt. Tweeling gaat over twee dikke vrienden Robbie en Roef. Het is zolang de voorraad strekt tijdens de Kinderboekenweek te koop voor € 7,25.

Daarnaast zijn er veel leuke prijsacties tijdens de Kinderboekenweek. Het nieuwe, heel grappige, boek van Tosca Menten, De Gouden kokosnoot kost tijdelijk geen € 15,99 maar € 9,99. Superjuffie en het apencircus is in de Kinderboekenweek maar € 9,99 in plaats van € 14,50. Sinterklaas en de Kerstman doen er dus goed aan, om voor de decemberdrukte uit al naar de boekhandel te gaan!

Omdat het natuurlijk heel leuk is om een keer ’s avonds met je vader, moeder, opa of oma een boek uit te zoeken organiseert Boekhandel Jaspers tijdens de Kinderboekenweek twee speciale kinderkoopavonden! Op vrijdagavond 2 en 9 oktober kun je tot 20.00 uur gezellig tussen het enorme aanbod kinderboeken bij Jaspers komen snuffelen. Vrijdagavond 2 oktober is kinderboekenexpert Minke (11 jaar) aanwezig om andere kinderen van deskundig advies te voorzien.