Keuze te over, maar welke bbq past bij jou?

Barbecueën in het park, in je tuin of op het balkon: eten bereiden boven een vuurtje hoort echt bij de zomer, maar past die traditionele houtskoolbarbecue nog wel bij jou? En wat zijn de alternatieven?

De houtskoolbarbecue geeft hét ultieme bbq-gevoel: vlees, vuur, houtskool en rook, heerlijk! Je steekt je barbecue aan en na een poosje kun je genieten van heerlijk gegrilde stukjes vlees, vis en groente. Het nadeel van een houtskoolbarbecue is echter dat het even duurt voordat de bbq op temperatuur is. Ook komen jij en je buren nog weleens in de rook te zitten en na het barbecueën moet je de asresten opruimen. Kan het ook anders? Jazeker!

Meteen aan de slag

Kom je laat uit je werk? Of wil je niet dat de hele buurt in jouw rook komt te zitten? Dan biedt een gasbarbecue uitkomst. Je steekt hem aan en kunt direct aan de slag! Er zijn kleine varianten, met kleine gasflesjes, verkrijgbaar die je gemakkelijk mee kunt nemen. Dat is erg handig voor een barbecue in het park, op de boot of aan de kust. Maar er zijn ook varianten die meer weghebben van een luxe kookeiland dan van een barbecue. Het is net wat je wilt!

‘Rookbox voor die heerlijke grillsmaak’

Geen rook, geen gasfles!

Weinig ruimte, mag je niet barbecueën van de huisbaas en wil je de buren niet tot last zijn? Dan is een elektrische barbecue een goede oplossing. Gezellig grillen zonder overlast, ideaal voor op het balkon, je dakterras of zelfs in huis bij slecht weer. Je hebt natuurlijk wel een stopcontact nodig. En dat is meteen het nadeel: barbecueën midden in het park wordt wel wat lastig. Ook is het grilloppervlak van een gemiddelde elektrische barbecue minder groot dan die van de gemiddelde houtskool- of gasbarbecue. Met de Weber Pulse, die twee aparte grillzones heeft waarmee je twee gerechten gelijktijdig op verschillende temperaturen kunt bereiden, kom je echter een heel eind.

Koning onder de bbq’s

Van gegrilde kip, grote stukken vlees tot kruimelige appeltaart en pizza: dat is vrijwel alleen mogelijk met de koning onder de bbq’s, de keramische barbecue. De temperatuur regel je eenvoudig met het vergroten of verkleinen van de luchttoevoer. De keramische barbecue werkt perfect met zowel directe- als indirecte warmte. Je kunt deze bbq ook wel beschouwen als een luxe oven die tot wel 350 graden kan worden opgestookt. De keramische barbecue werkt met houtskool en heeft dan ook dezelfde ‘nadelen’ als een houtskoolbarbecue, maar de mogelijkheden met deze barbecue zijn eindeloos. Niet voor niets dé keuze van menig chef-kok in een grillrestaurant.

Meer tips van tuincentrum Osdorp?

Ga dan naar Osdorp.nl/tips