Kerstviering eenmalig in Sugar City

foto Peter Vreeswijk

foto Peter Vreeswijk

Afgelopen zaterdagavond, kerstavond, hebben eenmalig zowel de kerstevent als de kerstviering in pulploods van Sugar City plaats gevonden. Vanwege de renovatie van de R.K. Kerk moest worden uitgeweken naar een andere locatie en wat is er mooier om in een industriële ruimte als de pulploods deze vieringen  te mogen houden. Een uniek kerstevent waarbij samenzijn centraal stond. Katholiek, gelovig of niet, iedereen was welkom. Om dit alles tot stand te brengen sloegen de parochie Onze Lieve Vrouw Geboorte en Sugarcity Events de handen ineen om er voor iedereen een onvergetelijke avond van te maken. Voor het kerstevent waren 850 kaartjes verkocht. Het verhaal van de avond is geschreven door Lotte Oudejans, waarbij zij de figuren uit het kerstverhaal (Maria, Jozef, herder, wijze en Augustus)  en de figuren uit het heden (moeder, vader, zwerver, studente, CEO) aan het woord liet. De rollen werden gespeeld door mensen uit beide dorpen. Zo was wethouder van Haeften van Haarlemmerliede & Spaarnwoude keizer Augustus. De muzikale omlijsting werd verzorgd door mediorkoor VOICES.

Voor de viering van de kerstnacht waren ruim 150 mensen aanwezig. Er werd gezongen  door het gemengd koor Sint Caecilia.

Er was door enkele vrijwilligers hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. B.v. het zoeken van sponsors en het verkopen van de kaartjes en de gesprekken met Sugarcity Events.

Jong en oud zullen over deze vieringen nog lang na praten, want het was heel indrukwekkend!