Kerst op de St. Jozefschool

De afgelopen weken was de St. Jozefschool  volop in de kerststemming. Een gezellig versierde school met veel stralende lichtjes, maakte de kerststemming compleet.  Ook in de klassen heerste er een vrolijke kerstsfeer. De kerststukjes en knutsels,  door de kinderen zelf gemaakt, zorgden voor een en al gezelligheid.

Kerst op de Jozef School

Kerst op de Jozef School

Woensdag 18 december werd de kerstviering traditiegetrouw geopend met een gezamenlijk kerstdiner op school. Het diner werd verzorgd door de ouders en kinderen zelf. Elke klas had zijn eigen menu samengesteld. Het ene kind koos ervoor om pannenkoeken te bakken en het andere kind om een lasagne te maken.  Ook broodjes ei, kerstkransjes, knakworstjes, fruitsalade en nog veel meer lekkers stonden op het menu.  Het licht in de klassen was gedempt, de kaarsjes brandden en een rustig kerstmuziekje op de achtergrond maakte de sfeer. In hun mooiste kleren schoven alle kinderen aan en smulde van het heerlijke eten.

Na het diner was het tijd voor de jaarlijkse kerstviering in de kerk naast de school. De viering werd geopend door het schoolorkest. Al een paar weken van tevoren werd er iedere woensdagmiddag geoefend onder leiding van juf Marjan Koenders en Jolanda Picavet van muziekvereniging Eensgezindheid uit Halfweg.   

Na het geweldige optreden van het orkest werd er door kinderen een kerstverhaal voorgelezen, afgewisseld met muzikale optreden van de verschillende groepen. Elke groep had een kerstlied ingestudeerd. Vanaf het podium zongen zij dit voor alle ouders, opa’s, oma’s, broers, zussen en iedereen die mee was gekomen naar de viering.  De avond werd afgesloten met een gezellig samenzijn op het schoolplein onder het genot van een heerlijk drankje en hapje bij de warmte van vuurkorven.  Nadat iedereen elkaar fijne feestdagen en al het goeds voor 2014 had gewenst kon de vakantie beginnen.  De St. Jozefschool wenst iedereen hele prettige feestdagen en een mooi nieuw jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.