Karateka’s succesvol in Oostenrijk

De karateka’s van Karateschool Fightin’ Nabil hebben afgelopen weekend het wedstrijdseizoen ijzersterk afgesloten. Tijdens de Austrian Open (tot 21 jaar) in Salzburg haalden twee van de drie deelnemers het podium. Julian Nobbe won zilver bij de jeugd tot 12 jaar (+ 145cm). Bij de dames van 18 t/m 20 jaar veroverde Yamaika Kuijper (-53kg) het brons. Een knap resultaat op één van de sterkste jeugdtoernooien van Europa.

Zilver voor karatetalent Julian Nobbe

Zilver voor karatetalent Julian Nobbe

 

De 11-jarige Nobbe draaide een toptoernooi. Hij was te sterk voor achtereenvolgens de Oostenrijker Schütze, de Bosniër Petrovic en landgenoot Denzel Engin (Roermond). In de finale moest Nobbe zijn meerdere erkennen in Limburger Sammy Schippers (Sittard). Ploeggenote Kuijper was ook op hard weg naar de finale. De Zwitserse Bartolotta stak daar een stokje voor. De 18-jarige Kuijper stelde wel het brons veilig.

WK studenten
Terwijl in Salzburg de Austrian Junior Open werd afgewerkt, kwam Isra Ou-Aissa in actie tijdens de WK voor studenten in Montenegro. Het toernooi kende een sterke bezetting. De 20-jarige Ou-Aissa (dames -50kg) verloor in de tweede ronde van de kampioene van Taiwan, Yeh Hsiang-Ling. De wereldtitel ging uiteindelijk naar de Iraanse Sahar Karaji.

Foto-bijschrift: Zilver voor karatetalent Julian Nobbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.