Kandidaat voor de VVD Nieuw-West: Fred Siegel

Ik ben Fred Siegel; samen met mijn vrouw heb ik 3 zoons. Deze wonen inmiddels op zich zelf en onze kleindochter is van de  week 21 jaar geworden.

Vanuit de Staatsliedenbuurt verhuisden ik met mijn ouders naar Overtoomse veld in 1956. Wat een ruimte en wat een groen. Als wij vanuit de stad kwamen, zo noemde wij dat, vanaf het Mercatorplein liep of fietste je langs de weilanden en de koeien naar het Overtoomse veld. Het was echt of je buiten de stad kwam. Nog steeds zijn de ruime opzet en het groen grote voordelen van Nieuw-West.

VVD Fred Siegel

VVD Fred Siegel

In 1972 kwamen wij met de kinderen in Osdorp wonen. Hoewel wij ook hier blij waren met het vele groen in de buurt was ik het toch niet altijd blij met de invulling van de openbare ruimte. Ik wilde de kwaliteit verbeteren. Onder andere: veel waai vuil in het groen, prikkeldraad om de grasvelden –  gevaarlijk voor spelende kinderen  en weinig parkeerplaatsen. Aangezien ik inmiddels al een paar jaar lid van de VVD was, besloot ik actief te worden om zo via de politiek een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van de openbare ruimte.

In 1990 kwam ik voor de VVD in de raad in Osdorp. Mijn betrokkenheid met de buurt kwam goed van pas bij de invulling van de vernieuwingsplannen/projecten, w.o. de uitbreidingdingen in de “Aker” en de  ‘Stedelijke vernieuwing “ welke van start gingen in het Zuid – Westkwadrant.

Bij de stedelijke vernieuwing moest er flink door gepakt worden, want het vlotte niet zo met de bouw van nieuwe woningen in Amsterdam. De VVD kreeg bestuurlijke verantwoordelijkheid in Osdorp, leverde de Stadsdeelvoorzitter en ik werd fractievoorzitter. Kort daarna werd de woningbouw onder de bezielende leiding van deze VVD Stadsdeelvoorzitter in Osdorp vlotgetrokken en kwamen er vele mooie projecten van de grond. Zonder overigens de financiën te schaden; sterker nog: het stadsdeel floreerde.

Sindsdien ben ik raadslid in het stadsdeel gebleven. Ik heb me daarbij steeds gericht op de openbare ruimte, omdat ik vind dat iedereen prettig moet kunnen wonen, werken en recreëren in het stadsdeel. Voor dat laatste kent het stadsdeel natuurlijk vele mooie plekken met de sloterplas, de oeverlanden en bijvoorbeeld de Tuinen van West. Mijn mooiste plek in het stadsdeel blijft echter het doorkijkje vanaf de Vrije Geer over de weilanden en het water naar de kerkjes van Sloten.

Tot slot, ik wil mij ook de komende periode inzetten voor  schone straten en groen, heel straat meubilair en een veilig stadsdeel. Daar kan wat mij betreft het stadsdeel meer aan doen, maar ook de inwoners van Nieuw-West kunnen hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

Laten wij als bewoners van Nieuw-West daar het voortouw in nemen. Om te beginnen door mij te steunen tijdens de verkiezingen op 19 maart. Ik, Fred Siegel, sta op plaats 3 voor de VVD in Nieuw-West. Ik sta voor een Schoon, Heel en Veilig Nieuw-West.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.