Kampeer in de Lutkemeer 🗓 🗺

Amsterdam Nieuw-West
boerderij De Boterbloem Map

“Tijdens het evenement ‘Kampeer in de Lutkemeer’ zijn er de hele zaterdag (11 tot 19 uur) activiteiten kinderen. In de activiteitentent kunnen kinderen hooivorken maken en versieren. Buiten wordt onder professionele begeleiding geklust: samen bouw je torens en een verdedigingsmuur.

Circuswerkplaats Boost (https://cwboost.nl/) verzorgt workshops en circusmateriaal voor kinderen om mee te oefenen. Kindertheater Mantaan verzorgt twee voorstellingen (http://www.mantaan.nl/). En iedereen die lege blikken meeneemt (minimaal 1 liter) kan meedoen aan de workshop ‘bouw je eigen rocketstove’.

Tijden zijn indicatief!

11.00 – 12.30      Hooivorken maken, knutselen en huttenbouwen
12.30 – 14.30      Workshops met Circuswerkplaats Boost

13.30 – 14.00      Kindertheater Mantaan
14.30 – 16.00      Hooivorken maken, knutselen en huttenbouwen
15.00 – 16.00      Bouw je eigen rocket stove
16.30 – 17.00      Kindertheater Mantaan

Kampeer in de Lutkemeer is een initiatief van Behoud Lutkemeer.  Dit is een platform van organisaties en burgers die bebouwing van de polder tegen willen gaan. Het gebied wordt ernstig bedreigd omdat de gemeente Amsterdam een twintig jaar oud plan alsnog wil uitvoeren: de polder bebouwen met bedrijventerrein. Dat vraagt om heroverweging.

Jong en oud kan deelnemen aan het kamp tegen de bouwplannen. Het hele weekend zijn er activiteiten, theater en muziek. Zie ook www.behoudlutkemeer.nl

Help mee om de polder te behouden want de mede-projectontwikkelaar in deze is de Gemeente Amsterdam. En de gemeente, dat zijn wij!