Kaartverkoop nieuw theaterseizoen van start

De Meervaart presenteert haar nieuwe theaterprogramma, dat met de grootste zorg is samengesteld door haar vakkundige smaakmakers/programmeurs. Afgelopen week werd seizoen 2015-16 gepresenteerd tijdens de drukbezochte ‘Sneak Preview’-avond voor vaste klanten en nu staat ook de website met alle nieuwe voorstellingen online.

De Meervaart heeft wederom een veelzijdig en betaalbaar aanbod boordevol cabaret, theater, musicals, jeugdvoorstellingen, dans, concerten en op zijn tijd zelfs een opmerkelijke opera, klassieke balletvoorstelling en acrobatisch circustheater vol originele vondsten.

Zo rekenen jongeren van de straat in de voorstelling Wolven af met alle vooroordelen door aria’s te zingen uit Richard Wagners opera Der Ring Des Nibelungen en voert de Staatsopera van Tatarstan zowel Giuseppe Verdi’s opera Aïda als Tsjaikovski’s sprookjesballet Sleeping Beauty (Doornroosje) uit. Fans van moderne dans kunnen genieten van werk van Conny Janssen en Isabelle Beernaert, en de Junior Company van Het Nationale Ballet danst zowel klassiek werk als moderne, eigentijdse choreografieën.

Met name gevestigde cabaretiers als Erik van Muiswinkel (winnaar van de cabaretprijs Poelifinario 2014), Ton Kas, Daniël Arends, Micha Wertheim, Ali B en Tineke Schouten doen het goed in de voorverkoop, maar er is terecht ook veel aandacht voor jong talent als Tim Fransen, Rayen Panday, Johan Goossens en Peter Pannekoek (bekend als wekelijkse afsluiter van De Wereld Draait Door).

De succesvolle en tegelijk tragische levens van zanger Robert Long, showmaster Willem Ruis en komische, Britse goochelaar Tommy Cooper worden geëerd in de vorm van musical/muziektheater en er is swingend en hilarisch amusement van de zusters van Nonsens en wannabe Voetbalvrouwen. Na een uitverkochte blauwe zaal afgelopen seizoen keert Horror – Jakob Ahlboms ijzingwekkende en spectaculaire hommage aan het horrorgenre – terug in de grootse rode zaal. En ook de multiculturele comedy Kapsalon (een eigen productie van de Meervaart) wordt wegens succes opnieuw opgevoerd.

Om een greep te doen uit het muzikale aanbod: onder meer Sabrina Starke brengt een ode aan Stevie Wonder en zijn succesvolle album ‘Songs in the Key of Life’ en de 3JS bezoeken de Meervaart tijdens hun zevende theatertournee. Tim Knol deelt zijn mooiste muziek en verhalen, Orgel Vreten hamert op Hammondorgels, Nico Dijkshoorn schuurt, kraakt en beweegt en Ellen ten Damme zingt, doet boute uitspraken en deelt persoonlijke ontboezemingen.

Speciaal voor de jeugdigen onder ons komen onder meer De Gelaarsde Poes, Koning Arthur, Dolfje Weerwolfje, Dikkie Dik en Nijntje langs. U zult inmiddels wel denken: dat is te veel om op te noemen. En dat klopt! Neem een kijkje op www.meervaart.nl voor het volledige programma. U kunt er ook het nieuwe Meervaart Magazine, dat vier keer per jaar uitkomt met het actuele aanbod, achtergrondverhalen en interviews, digitaal raadplegen of aanvragen om per post opgestuurd te krijgen.