Jongereneducatieproject legt link met senioren

Op dinsdag 13 augustus organiseren Amstelring Dagbesteding, Pier K en Poppodium Duycker een dag met workshops waarbij jongeren en ouderen samenwerken op het gebied van muziek en theater. Op basis van eigen interesses maken de senioren een keuze voor muziek óf theater. De groep van jongeren wordt in tweeën gesplitst, zodat ze zowel muzikaal als theatraal met de senioren aan de slag kunnen. Senioren kunnen zich voor de workshop opgeven bij Mischa de Jong van Amstelring Dagbesteding via mygeneration@amstelring.nl.

Gaat het om senioren, dan staan eenzaamheid en slechte gezondheid vaak centraal. Bij jongeren zijn termen als ‘overlast’ en ‘hangjeugd’ vaak voorkomend. Senioren hebben echter vaak veel kennis en kunde te bieden, terwijl jongeren veelal een frisse, nieuwsgierige kijk op de wereld hebben. Genoeg reden dus om, tijdens het jongereneducatieproject Bootcamp voor het eerst, een link tussen jongeren en senioren te leggen.

“Sinds de start van ‘Nostalgisch Cultuurcafé’ in 2017 hebben we wekelijks zeer betrokken senioren in huis. Omdat we al jarenlang structureel de jongeren van Haarlemmermeer bereiken, werd het echt tijd om beide groepen samen te brengen”, aldus Lotte Lammers, artistiek leider van Poppodium Duycker. Het seniorenprogramma in Duycker wordt hoog gewaardeerd en is inmiddels uitgebreid met het senioren rockkoor ‘My Generation’ en drie seniorenbands die regelmatig repeteren in de oefenstudio’s of meedoen aan een open podiumavond. Meer informatie over het seniorenprogramma  is te vinden via de website van Amstelring Dagbesteding.