Jeugd van Xenios sluit seizoen af met gezellig toernooi

Zaterdag 30 juni werd het EF-Toernooi op Xenios georganiseerd ter afsluiting van het seizoen. Dit jaarlijks terugkerend toernooi is speciaal voor alle E en F leden van de club. Tijdens dit toernooi werd er in gelegenheidsteams gespeeld, bestaande uit een mix van zowel jongens als meisjes uit de verschillende vaste teams. In de ochtend speelden de F-jeugdleden en in de middag de E-jeugdleden. Totaal waren circa 105 kinderen aanwezig op de zonovergoten velden van Xenios.

Het was prachtig weer, de DJ draaide passende muziek en de koffie stond klaar, dus de sfeer zat er al meteen goed in. Na de gezamenlijke warming up met alle teams, onder leiding van een D-jeugdlid, konden de wedstrijden beginnen. Voor de kinderen stond een toernooi van 5 wedstrijden op het programma afgewisseld met pauzes en activiteiten op het springkussen. Het thema was aangepast naar de temperaturen van deze dag “ijsjes”, welke natuurijk ook veelvuldig werden genuttigd. Onder het toeziend oog van het publiek bestaande uit broertjes, zusjes, ouders, grootouders, overige familie en vrienden, werden begin van de middag de eerste prijzen en cadeaus door de sponsor Groot Amsterdam Makelaardij uitgereikt. Daarna werd in de middag een soortgelijk programma verzorgd voor de E-jeugd van de club. Ook deze teams speelden vol overtuiging waardoor er mooie veldprestaties, spectaculaire reddingen en goals getoond  werden.

“Het is heerlijk om het enthousiasme van de kinderen te zien”, aldus Yvonne van Luijnen, directeur eigenaar van Groot Amsterdam Makelaardij (www.grootamsterdam.nl), die het toernooi mede mogelijk maakte. “Met de organisatie van dit toernooi sluiten we samen met de jongste jeugd het seizoen gezellig af. De kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar hebben een fantastisch toernooi gespeeld, waarbij wij allemaal hebben kunnen genieten van de mooie en sportieve momenten. Daar doen we het voor”.

Over  Xenios
Xenios is een hockeyvereniging, gelegen langs de ringvaart in Amsterdam, Sportpark Sloten-West. Zowel door de selectieteams als door de overige competitiespelers wordt in een sportieve en amicale sfeer de hockeysport bedreven, waarbij de ambitie is om de onze selectieteams op een hoger niveau in de competitie te laten spelen. De vereniging telt ongeveer 1.200 leden, onder wie een grote groep vrijwilligers die zich met veel betrokkenheid en plezier inzet voor de vereniging. Dat sportieve inzet en gezelligheid goed samen blijken te gaan, blijkt uit het grote aantal sociale activiteiten dat plaatsvindt. Feesten voor junioren en senioren, familietoernooi, jeugdkampen: het gebeurt allemaal op Xenios. Nieuwe leden of sporters die graag willen kennismaken met de club, zijn van harte welkom en kunnen zich melden via info@xenios.nl.