Jessie en Giulia zoeken met spoed gastgezin in regio Badhoevedorp

De 18-jarige Jessie uit België en de 16-jarige Giulia uit Brazilië komen 18 augustus naar Nederland voor een uitwisseling via het High School Holland programma van Travel Active. Beiden hebben erg veel zin om komend schooljaar kennis te maken met het Nederlandse gezinsleven, hier naar de middelbare school te gaan en onze cultuur te ervaren. Zij zoeken met spoed een gastgezin in de regio Badhoevedorp, dat het leuk vindt om vanuit huis kennis te maken met de Belgische of Braziliaanse cultuur. Beide dames blijven een schooljaar in Nederland.

Jessie: “ik vind het heel leuk om met vrienden of vriendinnen af te spreken en samen wat leuks te doen. Daarbij ontbreekt het niet aan de nodige humor! Verder heb ik twee heel bijzondere hobby’s: duiken en trainen voor het circus. Ik train elke week bij een circusschool in Brussel wat ik ontzettend leuk vind!”

Giulia: “ik hou van lezen en ook sport ik graag. De sporten die ik doe zijn volleybal, voetbal en tennis. Ik hou er ook van om soms piano te spelen. Ik heb een hoop vrienden en vriendinnen, maar er zijn er maar een paar die echt heel dichtbij me staan. Ik ben al een paar keer naar Nederland op vakantie geweest, omdat ik ook familie heb die in Nederland wonen. We hebben toen een keer een boottochtje gemaakt en ik vond dit super leuk! Ook heb ik geprobeerd te schaatsen, wat een heleboel lol opleverde!”

Buitenlandse studenten die deelnemen aan het High School Holland programma gaan hier naar de middelbare school en maken deel uit van een Nederlands gezin. Zij leren hoe het is om te leven en wonen in Nederland. Veel gastgezinnen die deelnemen aan het programma zijn nieuwsgierig naar de leefgewoonten van iemand uit een ander land of vinden het leuk om ook hun eigen kinderen een stukje buitenlandse cultuur mee te geven. U draagt bij aan een onvergetelijke ervaring voor  uw gezin, maar ook voor de student die zijn/haar eigen horizon enorm verbreedt. Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een regiocoördinator van Travel Active. Hebt u interesse maar hebt u slechts enkele weken plek in huis? Dan kunt u aankomstgezin worden zodat de student alvast naar Nederland kan komen en de eerste weken wordt opgevangen. Travel Active zoekt dan verder naar een vast gezin voor de rest van de periode.

Meer informatie

Wilt u Jessie of Giulia een Nederlands thuis bieden? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op Angela van het High School Holland team van Travel Active, tel. 0478-551900 of e-mail: highschoolholland@travelactive.nl. Op de website www.travelactive.nl/high-school-holland  is meer informatie te vinden en stellen Jessie en Giulia zich alvast voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.