Jeroen Windmeijer, de Nederlandse Dan Brown 🗓 🗺

Bedrijven Haarlemmermeer Noord
Boekhandel Jaspers Map

Bestsellerauteur Jeroen Windmeijer signeert zaterdag 26 oktober tussen 11.30 en13.00 uur zijn nieuwe thriller De Offers bij Boekhandel Jaspers in Badhoevedorp. Jeroen Windmeijer wordt wel de Dan Brown van de lage landen genoemd.

Hij kreeg enorm veel goede pers voor zijn boeken. Maarten ’t Hart noemt zijn boeken ‘Ontzettend goed. Puur vertelplezier gepaard met groot vakmanschap.’ en de Vrij Nederland Thrillergids; ‘Je waant je met regelmaat in de collegebanken en dankzij de bevlogenheid van de docent leer je veel, en ook met plezier.’ Zijn nieuwe boek De offers speelt zich af in een gesloten gemeenschap in de buurt van het Boliviaanse Titicacameer. Daar worden in korte tijd drie kinderen vermoord. Alles wijst erop dat ze op rituele wijze zijn omgebracht. De Nederlandse student Luc en zijn vriendin Nayra raken bij de zaak betrokken. Is de uitgestorven gewaande traditie van het kinderoffer nieuw leven ingeblazen? Wat waart er rond in de mistige toppen van de Andes?

In Latijns-Amerika is het christendom, dat de rooms-katholieke conquistadores met zich meebrachten, diep verweven met de oorspronkelijke natuurgodsdienst. De indianen zien Moeder Aarde als een zorgzame moeder, die de mens overvloed schenkt. Offers zijn nodig om het evenwicht in stand te houden. Maar soms is een wel heel groot offer nodig…

 

Jeroen Windmeijer is antropoloog en weet feit en fictie op onnavolgbare wijze met elkaar te verbinden. Hij signeert zijn nieuwe boek, maar ook de bestseller Het Pauluslabyrint (€ 10,-) en Het Pilgrim Fathers complot (€ 12,50).

Jeroen Windmeijer  fotograaf: Taco van der Eb.

Boekhandel Jaspers, Sloterweg 95, Badhoevedorp