Jenke Haverhals: “Vol trots presenteren wij Sport 2000 Haverhals”

Door: Anja Maas

Badhoevedorp. “Om in sporttermen te blijven: we hebben de wind in de zeilen en dus roeien we prima tegen de stroom in. Geen plaats meer voor een sportwinkel in een dorp? Wij bewijzen vol trots het tegendeel.”

haverhalsJenke Haverhals wijst meer dan tevreden op de nieuwe voorgevel van  zijn zaak aan de Sloterweg. Sport 2000 Haverhals staat er te lezen: een nieuwe naam en daar is hij trots op.  “Zo gaan we vol vertrouwen in Badhoevedorp ons vijfde jaar in. Een stevige stap naar de toekomst!”  Hij neemt nadrukkelijk afstand van alle retaildeskundigen – met name Paul Moers in Het Parool – die steeds maar roepen dat de speciaalzaak in een dorp het helemaal heeft gehad. “Grote onzin, zeg ik. Natuurlijk hoor je het nieuws over al die faillissementen. En dat is triest. Maar waarom vallen die winkels om? Internet wordt gezien als de grote boosdoener. En dat is lang niet altijd waar. Internet speelt een rol, dat wel, maar met een goede bedrijfsvisie doe je er je voordeel mee. Goed, het is makkelijk winkelen ’s avonds thuis, vanuit je stoel, terwijl het buiten regent. Maar zeker bij kleding is het niet zaligmakend: kies je wel de goede maat, kun je de spullen goed vergelijken? Moet je iets ruilen en het weer terugsturen? Allemaal rompslomp die je niet hebt in een winkel. Vandaar mijn stelling: de winkel blijft, ook in het dorp. Zeker weten. Als je je, zoals wij, presenteert met een eigen identiteit, alles doet om professioneel te zijn, je collecties altijd up to date hebt en service hoog in het vaandel voert, heb je volop bestaansrecht.”

Feestje 2 april

Jenke weet waar hij over praat. Op 7 maart 2012 vierde hij met zijn team aan de Sloterweg de officiële opening van Sportcenter Badhoevedorp, een nieuwe aanwinst voor het familiebedrijf Haverhals, dat zijn roots heeft in Zwanenburg. “Ik wil ‘dé sportzaak van de regio worden’, zei hij toen. Nu, bij de start van zijn vijfde jaar in Badhoevedorp, kan hij stellen dat hij aardig op weg is. “De mensen weten ons prima te vinden. Alles wat “in” is, vind je als eerste bij ons. Dat gaat nog beter lukken, nu we ons aangesloten hebben bij Inkoopcombinatie Sport 2000, iets wat je terugziet in onze nieuwe naam. Hierdoor kunnen we ons nog beter in de markt zetten, goed profiteren van internet, en zorgen dat de nieuwste trends van topmerken als Nike, Adidas, Asics en Under Armour als eerste bij ons in de winkel zijn. En, leuk om alvast te vertellen, we komen binnenkomt met nog iets  nieuws: hier, direct voor onze deur wordt een voetbal/hockeyveldje aangelegd. Een testveld, waar de klanten de artikelen die ze willen kopen – schoenen, accessoires – meteen even kunnen proberen. Dan weet je dat je zeker geen spijt van je aankoop gaat krijgen. En wees niet bang dat er door dat testveldje veel parkeerruimte verdwijnt: er blijft genoeg over om je auto direct voor onze deur kwijt te kunnen. Comfortabel shoppen, in optima forma. Onze nieuwe naam en de komst van het testveldje verdienen een feestje. Dat houden we zaterdag 2 april, noteer dat maar vast. Details worden binnenkort bekend gemaakt.  Dus, nogmaals,  berichten over het verdwijnen van sportzaken in een dorp? Dan zeg ik: Sport 2000 Haverhals laat zien dat dat helemaal nergens op slaat.”

Sport 2000 Haverhals, Sloterweg 165, 1171 CM Badhoevedorp. Tel. 020-6594705