Jarige Winkeliersvereniging zet zich in voor Speeltuin

Badhoevedorp wordt één groot golfcircuit

Badhoevdorp.  ‘Onze winkeliersvereniging viert het 25-jarig bestaan en dat mag niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom maken we van ons dorp aanstaande zondag één groot golfcircuit. Alle balletjes die daar worden geslagen dragen bij aan het goede doel dat we aan dit evenement hebben gekoppeld: de renovatie van onze Speeltuin.”

Anja Maas

Putten op het Generaal Snijdersplantsoen

Bestuursleden Harry Jagtman en Wim Eweg hopen op 28 augustus om 12.00 uur  een shotgun te laten klinken, waardoor op alle tijdelijke tee’s in het dorp een uniek rondje golf van start gaat. ‘We hopen op 18 deelnemende teams, van elk vier personen’,

Harry Jagtman en Wim Eweg

Harry Jagtman en Wim Eweg

vertelt Harry Jagtman. ‘In totaal komen er dan 72 golfers in actie  Dan is ons deelnemersveld wel vol, hoewel er ruimte is voor nog een extra aantal van 20. Maar dan zitten we echt aan ons maximum.  Wie zich kan aanmelden? Iedere golfer die een GVB bezit mag meedoen. Voor de goede orde, er wordt gespeeld met scorekaarten en we hanteren speciale ballen. Met  een minder groot bereik. Dat is praktisch, omdat ons toernooi zich op de openbare weg afspeelt.”

Goede doel

Het golfcircuit wordt, zoals al gezegd, uitgezet ten behoeve van de Speeltuin aan de Uiverstraat. “Het bestuur, dat geconfronteerd wordt met een broodnodige renovatie,  had contact met ons gezocht.  Wij hebben toen op de Nieuwjaarsreceptie bekend gemaakt dat we vanwege ons 25-jarig jubileum het  Speeltuin-project adopteren.  Uiteindelijk willen we bij deze mijlpaal toch ook iets voor de gemeenschap doen.

Het is de bedoeling dat er per team 350 euro wordt afgedragen. Daarin zit van ons een stukje sponsorgeld en de spelers betalen 75 euro per persoon. Dat bedrag is voor hen all in:  meespelen, zetje in de richting van het goede doel en al het eten en drinken. Want daar wordt goed voor gezorgd. Na het slot van het toernooi, dat we verwachten tussen 16.00 en 17.00 uur, verzamelen we bij de TVB. De tennisvereniging heeft ons hun accommodatie en faciliteiten  ter beschikking gesteld, waar we erg blij mee zijn. Hartger en Corina Pen, de TVB- keukenmeesters, zorgen voor een prima etentje. En heel Badhoevedorp weet, dat je ze dat uitstekend kunt toevertrouwen.”

Vreemde golfer op de putting green bij het Vierbuizenmeertje

Vrijwilligers

Vanzelfsprekend verwelkomt de organisatie elke vorm van sponsoring. “Onze vereniging zet zich in met dit toernooi en alles wat daarbij komt. En diverse winkeliers hebben individuele  toezeggingen gedaan. Maar zoals altijd geldt ook nu: er kan nog meer bij. Dus elke andere bijdrage is meer dan welkom. Wie dat wil kan bijvoorbeeld een of meer holes sponsoren. En er komen putting greens, waar mensen zaterdag 27 augustus, een dag van te voren dus, tegen betaling een balletje kunnen putten. En wethouder Arthur van Dijk – hij woont in Badhoevdorp – laat degene die hem in het team wil hebben een fikse prijs betalen: hij speelt vanzelfsprekend alleen voor de hoogstbiedende.” Daar blijft het allemaal niet bij. Na afloop van het toernooi vindt er ’s avonds bij TVB een grote veiling plaats, waarbij er voor het goede doel leuke kavels onder de hamer komen. Veilingmeester Dick van Beusekom zal er ongetwijfeld een mooi bedrag voor de speeltuin uit weten te slepen.” Beide heren benadrukken nog even de inzet van de groep vrijwilligers. “Er hebben zich al een aantal gemeld om alles in goede banen te leiden en dat is prima. Overigens neemt het niet weg, dat ook hier geldt: er kan nog meer bij. Wie wil helpen, helpt ons en de kinderen die volgend jaar terecht kunnen in een eigentijdse speeltuin. Helemaal voor niets  hoeft het niet. Iedereen die zich als vrijwilliger opgeeft, gaat na afloop naar haar huis met een aardige verrassing.”

Afslag bij de Groenezoom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.