Inzameling voor Voedselbank groot succes

Nieuw Sloten – Op initiatief van Toprak Ana, organiseerde Samenkracht Nieuw-West, zaterdag een inzamelingsactie op het Belgiëplein voor de Voedselbank Osdorp/Slotervaart. Samenkracht Nieuw-West is een samenwerking van zestien vrijwilligersorganisaties in dit stadsdeel.

 Cees Fisser (twitter.com/cehabeef)

 

Twee groepen vrijwilligers nodigden het winkelend publiek bij het betreden van de supermarkten meestal met succes uit, om dit keer gelijk met hun gebruikelijke boodschappen, ook houdbare levensmiddelen voor de Voedselbank te kopen

Gulle gevers in Nieuw Sloten

De inzamelingsactie bleek een schot in de roos! Een tiental vrijwilligers deelden voor de deuren van Albert Hein en Dirk van der Broek ‘boodschappenlijstjes voor de voedselbank’ uit aan het winkelend publiek. Dat werkte goed! Veel bezoekers doneerden bij het verlaten van de supermarkten één of meer houdbare producten. Soms een boodschappentas vol. Maar ook de gift van een mevrouw die fluisterend zei, dat ze “zelf ook moeilijk kan rondkomen”, was minstens zo hartverwarmend.

 

Ook in Huis van de Wijk

De actie was zó succesvol, dat de kersverse sleutelhouder van het ‘Huis van de Wijk Nieuw Sloten’, Stichting Impuls – die in 2012 het Activiteitencentrum België gaat/blijft beheren – besloten heeft om vanaf 16 december AC België ook te gaan gebruiken als nieuw inzamelpunt voor de voedselbank Osdorp/Slotervaart. Bewoners van Nieuw Sloten, Park Haagseweg, Nieuw en Meer, én Sloten-Oud Osdorp, kunnen daar voortaan terecht voor het afgeven van houdbare levensmiddelen.

 

TIP: Kerstpakken welkom!

Oprichtster van Toprak Ana (dat ‘moeder aarde’ betekent), Gülçin Sevincer, gaf uw verslaggever als tip mee: “Hebt u een kerstpakket gekregen met etenswaar en dranken? Wilt u het pakket geheel doneren aan de Voedselbank? Of gaat u van een deel genieten, maar zitten er ook een paar producten in, die u niet lust, of toch niet gaat opeten / opdrinken? Doneer ze aan de Voedselbank!”

U kunt de kerstpakketten of producten op werkdagen brengen bij AC België, Hageland 117-119 inNieuw Sloten, of op donderdag naar de Sint Lucasparochie, Osdorperban 130.

 

Andere vrijwilligers

Ook andere vrijwilligersorganisaties van Samenkracht hebben inzamelacties gehouden, zoals de Hippe Heks en het Nivon. Ook zij zeggen tegen alle donateurs: “Hartelijk dank, namens de circa 70 gezinnen die – noodgedwongen – gebruik maken van ondersteuning vanuit de Voedselbank!!!”

  1 comment for “Inzameling voor Voedselbank groot succes

  1. 12/03/2013 at 13:49

    ik heb een vraag aan jullie ik en mijn vriendin willen graag wat eten geven voor de voedselbank en wij hebben ook een werkstuk over de voedselbank maar is er een voedselbank in slotenvaart of in nieuw sloten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.