Introductiecursus Mentorschap Amsterdam

Vaak zijn gezonde, krachtige mensen hét uitgangspunt binnen de participatiemaatschappij. Echter, het lukt niet iedereen om op eigen kracht adequate zorg te regelen en/of regie te voeren in zorgbelangen.

Zo kom je er achter dat jouw buur niet meer in staat is om complexere beslissingen te nemen. Met directe familieleden is het contact langer geleden verbroken. Kan hij nog wel goed voor zichzelf opkomen? Je wilt wel goede buur zijn maar besluiten nemen in gezondheidszaken is een ander verhaal. In zo’n geval kan een wettelijk mentor uitkomst bieden.

Menno woont in de Rustenburgerstraat en is mentor van een cliënt met Korsakov. Hij vertelt: “Door eerder drankgebruik heeft mijn cliënt aanzienlijke geheugenschade. Mijn eerste bezoeken waren voor hem telkens een kennismaking. Inmiddels word ik bij binnenkomst hartelijk begroet, wandelen we een ommetje en vertelt hij over zijn liefde voor jazzmuziek. Nu ik meer weet van zijn achtergrond en wat hij belangrijk vindt, kan ik zijn wensen in het overleg met de zorg beter naar voren brengen.”

De stichting werft, selecteert en leidt vrijwilligers op tot wettelijk mentor. Deze zomer zijn er enkele introductiecursussen. Ook kijken of deze rol van wettelijk mentor passend is?
Iedereen met serieuze interesse kan de introductiecursus volgen om zo wellicht één van de 500 Amsterdammers te ondersteunen en te vertegenwoordigen.
Bezoek www.mentorschapamsterdam.nl of bel 085 4874085.