Inspiratietrip door de Jordaan voor vrouwelijke werkzoekende 47+ professionals 🗓 🗺

Meest recent
entree van Loetje Map

Stichting Kijk Haar! vindt het belangrijk dat werkzoekenden oog blijven houden voor de mooie dingen in het leven en staat hier graag bij stil tijdens netwerkwandelingen.

Ruim twee jaar werd de Delftse vrijwilligersinstelling en community voor ervaren 50+ vrouwelijke professionals, die vanuit een bijstandspositie aan het werk willen, opgericht door de initiator Patty Knoops. Naast het bieden van een online platform, gratis workshops en coaching sessies, met als doel deze vrouwen weer zelfvertrouwen te geven, kunnen de dames in Delft maar ook in andere steden deelnemen aan een Kijk Haar! netwerkwandelingen.

Een aantal van deze events in de buitenlucht vonden plaats in het hart van onze fotogenieke hoofdstad Amsterdam. Verder werden de steden Delft, Den Haag, Schiedam, Vlaardingen, Gouda, Dordrecht en Breda bezocht en de kust bij Kijkduin en Scheveningen.

Op 22 november 2016 begon Kijk Haar! teamlid van het eerste uur, Pieter van Stein, met het organiseren van de netwerkwandelingen. De eerste keer liepen er 3 dames mee. Al snel groeide de belangstelling voor dit laagdrempelige event en lopen er de laatste tijd vaak meer dan 10 geïnteresseerden mee.

De werkzoekende dames ervaren het als prettig om tijdens het wandelen contact te leggen met gelijkgestemden en ervaringen uit te wisselen over het solliciteren en netwerken. Tevens genieten ze van de wisselende seizoenen, kunst, architectuur en oudheden. Met tips, energie en een verruimde blik keren de vrouwen weer huiswaarts.

Er ontstaan door deze netwerkwandelingen plezierige contacten en er zijn zelfs vriendschappen door tot stand gekomen.

Op dinsdag 8 augustus vindt de 24e netwerkwandeling plaats in Amsterdam. Geïnteresseerde vrouwelijke werkzoekende professionals van rond de 50 jaar en ouder in de bijstand, WW, Nuggers en ZZP’ers zonder inkomen zijn van harte welkom. De wandeling start om 11.00 uur bij het Centraal Station in Amsterdam voor de entree van Loetje aan het Stationsplein 10.

De deelnamekosten bedragen € 3,= Eventuele consumpties tijdens de netwerkwandeling zijn voor eigen rekening.

De aanmeldingen voor dit event kunnen naar organisator Pieter van Stein worden gestuurd via pvanstein@upcmail.nl

Landelijke bekendheid kreeg Kijk Haar! door het winnen van de Libelle Ster 2016. Patty Knoops kreeg deze publieksprijs en wisseltrofee in december vorig jaar uitgereikt door minister Jeanine Hennis-Plasschaert.

Informatie over de inzet van stichting Kijk Haar! is terug te vinden op www.kijkhaar.nu