Ingezonden: maaibeleid

maaibeleid

fotograaf: Henk Janse

Beste mensen,

vinden jullie niet dat er eens een kritisch stuk over het maaibeleid in Amsterdam moet komen? Er is in onze wijk (Nieuw Sloten) veel commotie ontstaan over maaien (o.a. riet) in de broedtijd. Diverse broedende vogels en kuikens zijn verjaagd, nesten vernietigd, o.a. van de bijzondere Grote Karekiet. Zoek eens een afbeelding op internet: een kwetsbaar vogeltje.

 

Daarnaast: het gaat heel erg slecht met de insecten en Amsterdam maait precies als alles in bloei staat honderden meters weg. En wij bezorgde burgers maar wat aanrommelen met onze zakjes bijenzaad en bijenplanten die we bij Tuincentrum Osdorp voor veel geld gaan kopen. Terwijl de Gemeente hectares vol terreinen met gratis wilde planten beheert! Helaas moet het beheer tegenwoordig zo goedkoop dat het wanbeheer wordt. Niet alleen wordt er te vaak gemaaid, het maaisel laten ze liggen waardoor de grond steeds rijker wordt en bloeiende planten (klaproos) plaats maken voor ‘ruige’ planten waar insecten veel minder aan hebben, en heel veel gras. De zware machines beschadigen darnaast ook de bodem zo dat ook veel bodemleven vernietigd wordt. Dit soort moordzucht is toch niet meer te verkopen in deze tijd van biodiversiteitsverlies? Mensen beseffen niet dat insecten broodnodig zijn voor ons eigen voortbestaan!

 

Via deze link ziet u de ravage en leest u de boze reacties van buurtbewoners:   https://m.facebook.com/groups/795176867274915?view=permalink&id=2012358698890053