Informatiemarkt nieuwe gemeente 22 september

Afgelopen zaterdag was er een informatiemarkt voor alle bewoners van Haarlemmerliede & Spaarnwoude in het dorpscentrum in Spaarndam. Er verandert  het een en ander voor de bewoners als de gemeente op 1 januari 2019 fuseert met Haarlemmermeer.

foto’s Peter Vreeswijk

Het gaat om kleine en soms grotere veranderingen. Sommige zaken veranderen voor een kleine groep inwoners en met andere zaken krijgt straks iedereen te maken. Een paar voorbeelden:

  • de belastingtarieven en vergoedingen veranderen in 2019
  • iedereen kan straks voor een vraag, klacht of wens terecht bij de gebiedsmanagers
  • voor jeugdzorg is er het CJG
  • mantelzorgondersteuning wordt straks verleend door Mantelzorg & Meer

 

Op de informatiemarkt ging het over veranderingen voor inwoners op het gebied van: dienstverlening / burgerzaken / vergunningen / gemeentelijke belastingen / veiligheid / zorg en ondersteuning / nieuwsvoorziening van de gemeente. En men kon tevens kennismaken met de politieke partijen die op 21 november 2018 meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen!
Burgemeester Pieter Heiliegers van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude reikte aan het begin vaan de informatiemarkt  de Penning van Verdienste uit aan Laura Kroon en Cees van Kippersluis. Zowel Laura als Cees hebben een lange staat van dienst op het gebied van vrijwilligerswerk. Laura Kroon zet zich in voor een keur aan activiteiten en evenementen in Spaardam op het gebied van sport en muziek. Verder is zij nauw betrokken bij de organisatie van de Oranjefeesten. Tevens is zij voorzitter van het Comité 4/5 mei. Cees van Kippersluis heeft zich vooral op het gebied van het lokaal bestuur en belangenbehartiging ingezet. Ook heeft hij jarenlang het gebied vertegenwoordigd in de Commissie Regionaal Overleg Schiphol, CROS, en maakte deel uit van de Alderstafel en van diverse werkgroepen die hieronder ressorteerden.

22 september was de laatste verjaardag van Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

De gemeente werd 155 jaar! Vanaf 11.00 uur was er voor iedereen gratis verjaardagstaart, die door beide burgemeesters en de kinderburgemeester Nikki Koot werd aangesneden.

 

Foto onderschrift: foto’s Peter Vreeswijk