INC Festival

Vorige week zaterdag 6 juli bezochten wij de 1e editie van het INC festival op de Zuidas, met een line-up waar je u tegen zei. Waar het ’s ochtends nog zo regende werd het ’s middags prachtig weer. Niet dat de regen de feestgangers tegen hield hoor, want regen of niet dansen en plezier maken zouden ze. Dat is immers waar om je naar een festival gaat, dat is waar om je naar INC gaat.

INC festival

INC festival

Na dat onze tassen werden onderzocht op verboden spullen, kwamen we in een terrein niet heel groot, niet heel klein, waar iedereen zijn eigen plekje kon opzoeken. Met maar liefst 3 stages van Verknipt, Nachtcollege en Terug Naar Toen (T.N.T) had je een ruime keuze. Niet alleen een ruime keuze qua festivalgangers maar ook een ruime keuze qua muziek. Zo bracht T.N.T je naar  de nostalgische jaren ’80 en ’90  waar in de artiesten zoals de Spicegirls, Micheal Jackson, en Madonna een grote rol spelen. Waar er artiesten optraden zoals Kleine Dondersteen en Frits the face. Maar waar je vooral de tijden van je eerste kus kon herbeleven. En dat, gebeurde ook.

Eventjes verder op, had je Verknipt, waar je de deuntjes van deep house tot hele goede techno kon beleven, en op onder andere Cleavage en Illesnois niets vrezend een dansje  kon wagen. Hun motto ‘Niets is verplicht, alles is mogelijk’ maken ze zeker waar. Hoe goed of slecht je ook kan dansen, hoe apart of normaal je er ook uit zag, iedereen deed zijn eigen ding, en iedereen deed het goed.

Naast verknipt had je het laatste stage, last buth not least: Nachtcollege. Bekend van het studentenleven in Utrecht en Amsterdam, meester van de afdeling house en techno, en misschien stiekem toch wel koning van de stages? De naam zegt het al, nacht les, feest les, een mooier feestje dan hier. Nee, dat werd het niet.

Op het festival was niet alleen aan muziek gedacht, er stonden veel kraampjes, waar je bijzondere consumpties kon halen, van ijsjes, verse shakes, snoep, tot aan de lachgas. Er is werkelijk aan alles gedacht, zo werd er om 10 uur op grote beelden, de wedstrijd Nederland- Costa Rica uitgezonden. Wat een vreugde toen het duidelijk werd dat we hadden gewonnen, vele mensen zo blij, zo hadden we het nog niet vaak gezien. Het was een mooi festival, mooi om te zien dat ieder stage een eigen familie had, mooi om te zien dat de organisatoren werkelijk voor ons gingen, ons een mooie dag wilden bezorgen, en dat is zeker gelukt.  INC festival, hopelijk tot de volgende keer.

Zie ook op www.incfestival.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.