In memoriam: Leo Berger overleden

Op 15 november j.l. is de bekende Osdorper Leo Berger op 79 jarige leeftijd overleden.

Met zijn heengaan heeft Nieuw West een markante bewoner verloren. Velen zullen dan ook met goede gevoelens aan hem terugdenken.

Leo Berger 1Leo heeft in Nieuw West vooral grote bekendheid gekregen door zijn onuitputtelijke inzet voor de Winkeliersvereniging Osdorp Centrum. Ruim 40 jaar stak hij vele vrije uurtjes in het organiseren van acties van de Osdorpse winkeliersvereniging.   Hij regelde de koopacties en organiseerde busreizen, regelde de braderie en muzikale optredens.  Zorgde voor de feestverlichting maar ook voor de contacten tussen stadsdeel en winkeliers. Ontving Sint Nicolaas in Osdorp en zorgde dat alles piekfijn verliep. Kortom, Leo was een hele vrolijke en drukke vent, waar je altijd een beroep op kon doen.

Maar Leo wist niet alleen alles van organiseren, ook was hij heel kunstzinnig. Nadat hij het wat rustiger aan is gaan doen met de winkeliersvereniging nam hij zijn hobby voor schilderen weer op.

Zo opende op 12 december 2008 stadsdeelvoorzitter Marjo Teuling een expositie van Leo Berger in het Tuinstadhuis aan het Osdorpplein. In haar openingstoespraak omschreef zij de werken van Leo als “positief, warm en kleurrijk. Met zijn expositie bewees doorzetter Leo, dat al heb je rheuma, je toch wat kunt presteren.

In de zomermaanden van 2009 was Leo actief met een kunstproject. Ruim zes weken werd er lesgegeven door kunstenaars van de KIO.  De belangstelling voor deelname aan de kunstproject was groot en voor Leo Berger een bijzondere ervaring.

Op 5 januari 2009 werd Leo Berger onderscheiden door het Stadsdeel Osdorp voor zijn inzet op velerlei fronten in de Osdorpse samenleving.
Als bijzondere Osdorper werd hij benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een erkenning van zijn alomvattende inzet voor Osdorp en haar bewoners.

Op 6 april 2011 vierden Leo en echtgenote Willy hun 50 jarig huwelijksfeest. Tijdens een interview met Westerpost stelde Leo dat “De grootste rijkdom in het leven is de warme deken van de familie” en Leo en Wil gaven elkaar een dikke kus.

Namens allen die Leo Berger de afgelopen jaren hebben leren kennen wensen wij zijn vrouw Wil Berger, zijn zoon Leo en overige familieleden veel sterkte in deze moeilijke dagen.

Wij zullen Leo missen!

De redactie van Westerpost

De crematieplechtigheid zal plaatsvinden op vrijdag 22 november om 10.00 uur op Westgaarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.